Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. Július 07. 05:01, péntek | Helyi

NYÁRI ALLERGIA

NYÁRI ALLERGIA

Tart a pázsitfűfélék pollenszezonja.

Erre az időszakra jellemző, hogy legfontosabb összetevője, a pázsitfűfélék mellett már a lágyszárú kora nyári allergének virágpora, illetve még az átmeneti időszak fásszárú növényeinek pollenje is okozhat tüneteket.

Az elkövetkező időszakban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan országosan magas, helyenként elérheti a nagyon magas szintet
A fenyőfélék virágporának mennyisége jellemzően közepes-magas szintet érhet el, a csalánféléké közepes, az útifűé, a lóromé, valamint a bodzáé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.
Alacsony koncentrációban jelen van még a levegőben az eperfafélék, az ernyősvirágzatúak, a sás, valamint már a hárs pollenje, illetve még néhány szem a ciprus- és tiszafafélék, a tölgy és a nyír virágporából.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony, az Alternaria fajoké helyenként elérheti a közepes-magas szintet.
Magas pázsitfű pollenkoncentráció esetén a viharok hatására a levegőben szálló nagyobb pollenszemek kisebb szemcsékre esnek szét, s ezek a részecskék kis méretüknek köszönhetően a tüdő mélyebb részeibe is eljutnak, így hevesebb reakciót váltanak ki a szervezetben.

Az allergiások és az asztmások számára a szakértők azt javasolják, hogy a vihar ideje alatt tartózkodjanak beltéren és az ablakokat zárják be.

Címkék: #karcag tv, allergia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Helyi

KENDERMAGOKAT RENDELT HOLLANDIÁBÓL

A vád szerint a férfi 2023. augusztus hónapjában egy ismeretlen személyt megbízott azzal, hogy Hollandiából küldjön neki kábítószert tartalmazó kendernövény termesztéséhez szükséges vetőmagot.

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor