Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2016. Július 24. 09:37, vasárnap | Helyi

Nyári Tábor

Nyári Tábor

A kerékpár most is a középpontban volt a táborban, hiszen az óvodákban az a környezeti nevelés és az egészséges életmódra nevelés egyik alappillére.

A Madarász Imre Egyesített Óvoda két nyári tábort szervezett a gyerekeknek- tudtuk meg Andrási Tiborné intézményvezető-helyettestől. Egy kézműves és egy környezetvédelmi tábort szerveztünk idén is, ahol az épített környezetünket, lakóhelyünket fedeztük fel a gyerekekkel. A megfigyeléseket a kézművesek alkotásokba öntötték, a környezetvédők pedig vizsgálódásokat, megfigyeléseket végeztek és keresték az időjárási és egyéb összefüggéseket.


A kerékpár most is a középpontban volt a táborban, hiszen az óvodákban az a környezeti nevelés és az egészséges életmódra nevelés egyik alappillére. A gyerekek megismerkedtek a vadászok munkájával is, a vadásztársaság segítségével a koronglövészetet is megnézték. A Hortobágyi Nemzeti Park munkatársainak a segítségével a madárgyűrűzés is nagy élmény volt a környezetvédős gyereknek. A kézműves táborosok pedig a helyi iparművészek munkájával ismerkedtek meg, s látottak a gyerekeket újabb alkotásokra ösztönözték. A tábort Karcagi Nagy Zoltán és Andy zenés műsora zárta.

Címkék: nyári tábor

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 14:00, szerda | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RENDŐRMÚZEUMBAN

A Rendőrmúzeumban 39 amatőr művész közel 100 alkotásával nyílt kiállítás.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

VERSES DÉLUTÁN A KÖNYVTÁRBAN

A Költészet Napjához kapcsolódva verses délután került megrendezésre a Csokonai Könyvtárban Karcagon.

2024. Május 08. 09:13, szerda | Helyi

TOBORZÁS JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrök 13 településen, 18 helyszínen várták ezen a héten is a határvadászképzés iránt érdeklődőket.

2024. Május 08. 07:00, szerda | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT SZOMSZÉDJÁRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 71 éves törökszentmiklósi férfi letartóztatását,