Városlista
2019. december 15, vasárnap - Valér

Hírek

2019. Augusztus 13. 17:28, kedd | Helyi

Nyáron is ülésezett a testület

Nyáron is ülésezett a testület

Soron kívüli ülést tartott a Városházán a képviselő-testület Dobos László polgármester vezetésével.

Először a települési önkormányzatok rendkívüli önkormányzati támogatása keretében rendkívüli szociális támogatás igénylésére napirendről tárgyaltak. Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről szóló 2018. évi L. törvény rendelkezik a települési önkormányzatok rendkívüli támogatásáról, ideértve a rendkívüli szociális támogatást is. Ennek alapján a települési önkormányzatok rendkívüli támogatás keretében, azonban külön igénylés és külön eljárás útján, a települési önkormányzatok rendkívüli szociális támogatására pályázhatnak, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 45. §-a szerinti települési támogatások 2019. évi kifizetéséhez. A pályázati kiírás alapján a pályázatot 2019. augusztus 15-ig lehet benyújtani. Mint az előterjesztésből kiderült, 2017. évben ezen a jogcímen Önkormányzatunk 35.755.000,- Ft támogatásban részesült, 2018. évben ezen a jogcímen nem volt jogosult Önkormányzatunk rendkívüli támogatás igénylésére. Mint az előző évekhez hasonlóan, 2019-ben is nagyon takarékos gazdálkodásra van szükség a költségvetés egyensúlyban tartásához, mindent meg kell tenni a kiadások racionalizálása, a tervezett bevételek beszedése, és további bevételi források megkeresése érdekében. Mindezekre tekintettel a Karcag Városi Önkormányzat működőképességének megőrzése érdekében szükség van a pályázat benyújtására- ezt szavazták meg egyhangúlag a képviselők.
Áder János köztársasági elnök október 13-ra tűzte ki az önkormányzati választásokat. Ehhez kapcsolódóan szükség van a Helyi Választási Bizottság tagjainak és póttagjainak a megválasztására. A Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Karcag városban működő helyi választási bizottság tagjait és póttagjait az alábbiak szerint választotta meg: Tagjai: dr. Czimbalmos Róbert, dr. Karádi László Péter, dr. Pintér Zoltán Árpád, póttagjai: dr. Farkas Flórián és dr. Mihály László.
Arról is döntöttek a képviselők, hogy az önkormányzat pályázatot nyújt be a kizárólagos tulajdonában lévő Völgyeskerti zártkerti út felújítására és a Tégláskertben vadkerítés kiépítésére 10 millió Ft vissza nem térítendő, 100 %-os támogatási intenzitású támogatás elnyerésére.
A Magyarország Kormánya által létrehozott „30 éve szabadon” Emlékbizottság a rendszerváltoztatás harmincadik évfordulójára meghirdetett Emlékév keretében a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány XXI. Század Intézete a rendszerváltoztatás harmincadik évfordulójára meghirdetett „30 éve Szabadon” Emlékév keretében „Szabadságkoncert” elnevezésű könnyűzenei programok szervezésére pályázatot hirdetett. AZ önkormányzat a képviselők döntése értelmében pályázatot nyújt be a „Szabadságkoncert” elnevezésű könnyűzenei program szervezésére kiírt pályázatra. Ha nyerünk, szeptember 27-én lehet megrendezni a koncertet.
A napirendek végén bérleti szerződések meghosszabbításáról is döntöttek, így a Táncsics krt. 15. földszint 1. ajtó alatti helyiség a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Karcagi Tankerülete részére történő térítésmentes használatba adását
egy évvel meghosszabbították, míg a Református Egyházközséggel kötendő bérleti szerződést tíz évvel hosszabbították meg.
A nyílt ülésen tárgyalt napirendek között az utolsóban hozzájárultak ahhoz, hogy egyes Tilalmasi kizárólagos önkormányzati ingatlanokat terhelő vízvezetési szolgalmi jogot jegyeztessen be az ingatlan-nyilvántartásba az öntözés megszervezése érdekében a Sprint-Farm Kft.
Zárt ülésen városi díjak odaítéléséről és bérleti jogviszonyokról döntöttek a képviselők, akik következő soros ülésüket szeptember 26-én tartják.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 14. 15:42, szombat | Helyi

ORVOSI ÜGYELET TÁMOGATÁSA

Az Emergency Service Kft. által ellátott központi orvosi ügyeleti ellátás kiegészítő finanszírozására, valamint az ellátási időszak meghosszabbítását támogatta a Képviselő testület

2019. December 14. 15:41, szombat | Helyi

GYERMEKEK ÉTKEZTETÉSE A TÉLI SZÜNETBEN

Karcag Városi Önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés ...

2019. December 13. 21:40, péntek | Helyi

Adventi fények

Már reggel az óvodások fenyőfa díszítésével kezdetét vette az Adventi fények - karácsonyváró rendezvény, melyet a Városháza előtti térre szervezett a Déryné Kulturális Központ .

2019. December 13. 19:44, péntek | Helyi

LONDONBAN JÁRTAK A GYÖRFFYSEK

A közelmúltban néhány napot Londonban töltött 16 nyolcadikos a Györffy István Katolikus Általános Iskolából.