Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. December 26. 05:00, hétfő | Helyi

NYÍLT NAP A GIMNÁZIUMBAN

NYÍLT NAP A GIMNÁZIUMBAN

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium igazgatójával, Tóth Barnával beszélgettünk arról, hogy nyílt napjukon milyen különleges bemutatókkal várták a 8. osztályosokat.

-Iskolánk első nyílt napján volt egy közös megnyitó a nagytemplomban, ahol kicsit bemutattuk az iskolát. S ezután következik az a rész, aminek éppen tanúi lehetünk. Három tanórában négy-négy lehetőség közül választhatnak az érdeklődő nyolcadikos diákok.

-Láttunk jelmezbe öltözött gyerekeket is, de lesz kísérletezés, nyelvtanulás is.
-Igen, hála Istennek, a lehetőségekhez képest úgy gondolom, hogy egy nagyon szép számú vendégkörrel találkozhatunk ma, úgyhogy abban bízom, hogy tetszeni fog nekik a nyílt napunk. A mainak a tematikája: a latin nyelv kapcsán ókori öltözetekbe öltöznek be a diákjaink, s még egy-két kolléga, így próbálják bemutatni a latin nyelv gyökereit, ahonnan aztán eljutunk a tudományok nyelvéig. Történelemből a diákok tartanak például előadást, a magyar óránkon is, illetve minden képzési terület megjelenik valamilyen formában.

- A szülők előtt is nyitott az iskola ma is többen érkeztek gyermekükkel.
- Természetesen általában azért diákok érkeznek, de mindig van egy-két általános iskolás kolléga, aki szívesen eljön egy-egy ilyen rendezvényre elkísérve diákjait, és a szülők közül is néhányan jönnek, szeretettel várjuk őket, s közülük is többen bemennek ezekre az órákra.

- A második nyílt nap januárban lesz, ott is sok érdekes dolgot láthatnak majd az érdeklődők.
- Január 11-én szerdán várunk szeretettel minden iskolánk iránt érdeklődő diákot, akár újra is. A mai napnak az a tematikája, hogy amellett, hogy megmutassuk azokat az irányvonalakat, amelyekben úgy gondolom jó az iskola, amellett azokat az érdekességeket is mellé tudjuk tenni, amelyek valóban csábítóak. Ha valaki ellátogat a januári nyílt napokra, akkor ott nem változtatunk az órarenden, hanem valóban amilyen óráin vannak, azok bármelyikére be lehet ülni. Ott hétköznapi hangulatot fog kapni majd a kedves idelátogató.

- A határidők még odébb vannak, a szülőknek és a diákoknak még van ideje dönteni a továbbtanulásról.
- Február 15. a középiskolába való jelentkezés határideje. Itt az általános iskolás osztályfőnökök nagyon nagy segítséget szoktak adni a szülőknek az adminisztratív részét illetően. Legkésőbb a téli szünet után ki szokott rajzolódni a dolog, nem kell ezzel az utolsó pillanatig várni, de a határidő az február 15.
Nekünk hatféle képzési területünk lesz, ebből emelt óraszámú: az angol, a biológia, kémia, a matematika, fizika, az informatika, vagy digitális kultúra, a magyar történelem, s második alkalommal hirdettük meg az általános gimnáziumi képzést, ami azoknak javasolt, akik szeretnék kicsit az általános iskolás biztonságot folytatni, amikor még nem köteleződnek el semmilyen irányvonal mellett. Itt lehetőségük van az érettségi tárgyakat egy kicsit nagyobb óraszámban tanulni, s tizenegyedikben választanak fakultáció kapcsán, akkor bőven elegendő az a két év arra, hogy kicsit megismerjék önmagukat és saját lehetőségeiket, az iskolát.

Remélem sokan fogják választani február 15-én a Karcagi Nagykun Református Gimnáziumot. Minden jel arra mutat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.