Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. December 27. 05:00, kedd | Helyi

NYÍLT NAP A SZENTANNAIBAN

NYÍLT NAP A SZENTANNAIBAN

Nyílt napra várta a nyolcadikosokat a Szentannai Sámuel Református Középiskola, a részletekről Gyökeres Sándor igazgatót kérdeztük.

Az iskola hagyományos, foglalkoztató jellegű nyílt napot rendezett a nyolcadikosoknak, ahol bemutatták az induló szakokat, képzéseket.

- Kapjanak egy képet arról a képzési struktúráról, amit az iskola biztosítani tud, a számukra egy gimnázium és egy technikum működik az intézményben. Gimnáziumi képzés keretében belügyminiszteri pályaorientációs képzést indítunk, amit kiegészítettünk a Honvéd Kadét programmal, így a gimnáziumi tanulók is ösztöndíjat tudnak kapni. A technikumi képzésekben pedig a pénzügyi számviteli ügyintéző képzést, a sportszervező sportedző képzést, a mezőgazdasági gépésztechnikust, a környezetvédelmi technikust képzést indítunk. A kistermelői élelmiszer előállító képzésünk 3 éves, szakképző iskolai képzésként kerül megrendezésre. A mai nyílt napon gyakorlatilag ezeknek a szakmáknak az egyes területeit mutatjuk be. A rendészeti és közszolgálati képzésünk szakembereit is meghívtuk, ők is részt vesznek a nyílt napon, segítenek bemutatni azt, hogy a képzés hogyan folyik, s azt is, ha végeznek, milyen munkát fognak végezni a tanulók.

- A budapesti, a tomajmonostori és számos helyről érkező diák a jelentkezési lapot határidőre el kell juttatnia az iskolához.
- A hagyományos tanév rendeletben meghatározott jelentkezési határidők vonatkoznak rájuk. A mi iskolánkban gyakorlatilag tanulmányi eredménytől függ a felvétel, az alapján készül egy sorrend, amit nyolcadik osztályban szereztek tanulmányi eredményt, s az alapján a sorrend alapján tudjuk az egyes szakokra a jelentkezőket felvenni.

- A vidékieknek a kollégium is biztosított.
- A kollégium 150 férőhelyes. Általában nem szoktunk elutasítani senkit, jelen pillanatban is 120-an vannak a kollégiumban. Én úgy gondolom, hogy a mostani jelentkezők is ugyanúgy elhelyezhetőek lesznek.
- Lesznek új képzések amit a jövő tanévtől indítanak, de vannak most is népszerű képzések.
- A legtöbben a mezőgazdasági gépésztechnikus és a rendészeti közszolgálatra jelentkeznek, de elég sokan jelentkeztek pénzügyi, számviteli szakunkra is.

- Aki most nem tudott eljönni a nyílt napra, annak még januárban is lesz erre lehetősége, január 10-én 9 óra 30 perckor várják az érdeklődőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.