Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. December 17. 05:02, vasárnap | Helyi

NYÍLT NAP A SZENTANNAIBAN

NYÍLT NAP A SZENTANNAIBAN

Merre tovább? Heteken belül nagyon sok végzős általános iskolás teszi fel magának ezt a kérdést. A válaszadást megkönnyítendő a Szentannai Sámuel középiskola idén is megtartotta hagyományos nyílt napját.

Középiskolában már magasabb elvárások vannak akár kémiaórán is, mint az általános iskola nyolcadik osztályában. Ezzel szembesültek a valószínű, vagy leendő kilencedikesek a Szentannai Sámuel középiskola nyílt napján. Az intézmény hagyományosan november végén tárja ki kapuit leendő diákjai és szüleik előtt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a diákok döntő többsége a nyílt napon tapasztaltak hatására dönt az iskola mellett, vagyis a nyolcadikosoknak szükségük van arra, hogy személyes tapasztalatokat szerezzenek az itt folyó képzésről.

GYÖKERES SÁNDOR, igazgató:
"Alapvető célunk az, hogy bemutatkozzunk, hogy megismerjenek minket, segítsünk a szülőknek, tanulóknak eldönteni azt, hogy milyen iskolában tanuljanak tovább és mi az, amit mi nyújtani tudunk, milyen lehetőségeket kínálunk, milyen juttatásokat tudunk biztosítani, tehát tulajdonképpen a célunk alapvetően, hogy megismerjék az intézményt, akik rászánják ezt a délelőttöt és iskolánkban töltik."

Márpedig az itt folyó képzés igen széles spektrumon mozog. Az iskola már jó ideje nem csak a karcagi nyolcadikosoknak nyújt kellő és jó perspektívát. Az intézmény hírneve jóval túllépte a város, sőt már a vármegye határait is, így a beiskolázást tekintve is nagy területet fed le. Köszönhetően a képzési formák sokszínűségének, hiszen a megszokott gimnáziumi szakokon túl az iskola a kadétprogramnak is része, azaz honvédelmi ismeretekből is lehet érettségi vizsgát tenni. De a térség adottságaihoz igazodva a mezőgazdasági technikusi képzés is magas színvonalú, ennek megfelelően népszerű is a térségben.

A középiskolai felvételik ideje majd csak januárban- februárban jön el, de a nyílt napon résztvevők száma azt igazolja, helyes döntés, ha egy középiskola megmutatja magát a továbbtanulás előtt álló fiataloknak, szüleiknek. Hiszen a Szentannai nyílt napjára is érkeztek komplett nyolcadikos osztályok, de egyénenként végzős általános iskolások is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.