Városlista
2020. szeptember 25, péntek - Eufrozina

Hírek

2020. Február 13. 10:42, csütörtök | Helyi

Nyílt nap után

Nyílt nap után

1. Nyílt napot tartott a Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium a pályaválasztás előtt álló elsősorban karcagi, de környékbeli nyolcadikosoknak.

Mint Tóth Barna igazgató elmondta, a gimnázium nemcsak ezen a napon, hanem az év minden napján nyitott iskola, kapcsolódva városi és egyéb rendezvényekhez, de kulturális, sport és tanulmányi téren is aktív a diákélet.
Ebbe is betekinthettek az iskolába látogatók, akik először egy rövidfilmet néztek meg a Refiről, majd nyílt tanórákon vehettek részt. Az angol, német és orosz nyelv iránt érdeklődők különleges bemutató órákon barátkozhattak a tananyaggal.
Látványos volt a biológiai bemutató és az interaktív kémiaóra is.

A szaktanárok példákon át bemutatták a fizikai összefüggéseket, négyzetre emelték a matekot, az anyanyelvi órákon pedig a vendégek részesei lehettek a múzsák teadélutánjának, de a történelem iránt érdeklődők is kaphattak tanulmányaikhoz háttér információkat - segítve az iskolaválasztást, hiszen a Refiben a tagozatokon igen sokrétű a képzés, a tehetséggondozás, mely révén a tanulmányi versenyzésre is van bőven lehetőség. A következő nyílt nap januárban lesz, melyre szintén várják az érdeklődőket.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 23. 17:50, szerda | Helyi

ÚJ RENAULT ARKANA, A HIBRID SUV KUPÉ EUROPÁBAN

Az új Renault Arkana 2021 első felében jelenik meg Európában, hazánkban várhatóan 2021 tavaszán lesz elérhető.

2020. Szeptember 22. 14:30, kedd | Helyi

Kosárlabda edzések

Nyáron is tartottak edzéseket a Karcagi Sport Egyesület kosarasainak a Városi Sportcsarnokban - tudtuk meg Fodor Csaba szakosztályvezetőtől.

2020. Szeptember 22. 14:28, kedd | Helyi

Káresetek megyénkben

Tegnap mindössze néhány szabadtéri tűz és egy állatmentés adott munkát megyénk tűzoltóinak.

2020. Szeptember 22. 14:24, kedd | Helyi

Tíz új kormányablakbuszt adtak át

Tíz új kormányablakbuszt adtak át a kormányhivataloknak kedden Szolnokon, a járművek kilenc megyében segítik majd az ügyintézést.