Városlista
2020. április 4, szombat - Izidor

Hírek

2020. Február 13. 10:42, csütörtök | Helyi

Nyílt nap után

Nyílt nap után

1. Nyílt napot tartott a Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium a pályaválasztás előtt álló elsősorban karcagi, de környékbeli nyolcadikosoknak.

Mint Tóth Barna igazgató elmondta, a gimnázium nemcsak ezen a napon, hanem az év minden napján nyitott iskola, kapcsolódva városi és egyéb rendezvényekhez, de kulturális, sport és tanulmányi téren is aktív a diákélet.
Ebbe is betekinthettek az iskolába látogatók, akik először egy rövidfilmet néztek meg a Refiről, majd nyílt tanórákon vehettek részt. Az angol, német és orosz nyelv iránt érdeklődők különleges bemutató órákon barátkozhattak a tananyaggal.
Látványos volt a biológiai bemutató és az interaktív kémiaóra is.

A szaktanárok példákon át bemutatták a fizikai összefüggéseket, négyzetre emelték a matekot, az anyanyelvi órákon pedig a vendégek részesei lehettek a múzsák teadélutánjának, de a történelem iránt érdeklődők is kaphattak tanulmányaikhoz háttér információkat - segítve az iskolaválasztást, hiszen a Refiben a tagozatokon igen sokrétű a képzés, a tehetséggondozás, mely révén a tanulmányi versenyzésre is van bőven lehetőség. A következő nyílt nap januárban lesz, melyre szintén várják az érdeklődőket.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 04. 09:56, szombat | Helyi

Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

A Karcagi Rendőrkapitányságon eljárás indult lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy kunmadarasi lakos ellen.

2020. Április 03. 05:00, péntek | Helyi

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Április 02. 11:32, csütörtök | Helyi

Tomajmonostora

Telefonos interjú Tomajmonostora polgármesterével

2020. Április 02. 11:30, csütörtök | Helyi

Berekfürdő

Telefonos interjú Berekfürdő polgármesterével