Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2023. Október 30. 05:01, hétfő | Helyi

NYOLC PÁLYÁN VETÉLKEDTEK AZ OVISOK

NYOLC PÁLYÁN VETÉLKEDTEK AZ OVISOK

A városháza parkjában került megrendezésre a Madarász Imre Egyesített Óvoda szervezésében, a város óvodásai számára az Európai Mobilitási Hét keretén belül, az „Ügyeskedj a kerékpároddal!” elnevezésű játékos vetélkedő.

A program kezdetén Szepesi Tibor polgármester köszöntötte a megjelenteket.

-Évek óta a környezetvédelem jegyében kerül megszervezésre ez a program, amely egyben egy szórakoztató vetélkedő is. Az esemény jellegzetessége, hogy a szülők és a gyermekek együtt vesznek részt ezen a rendezvényen. Időben el kell kezdeni azt a fajta nevelést, amely szükséges ahhoz, hogy megvédjük a bolygónkat. Bárki, bármit tud hozzátenni ahhoz a globális világ megváltozásához,-itt elsősorban a környezetünket és az éghajlatunkat befolyásoló tényezőkre gondolok-az mind hozzájárul ahhoz, hogy a következő nemzedékeknek is legyen esélye egy szép, tiszta, egészséges bolygón élni. Ehhez elengedhetetlenül szükséges az, hogy visszafogjuk azokat a kártékony tevékenységeket,-többek között például a gépjármű használatot is- amely ennek az ellenkezőjét, vagyis a negatív hatásokat okozza. Időben el kell kezdeni ezt a fajta szemléletformálást, amely nagyon fontos a felnövekvő generáció szempontjából. Nagyon fontos, hogy már gyermekkorban elsajátítsák az óvodások a helyes és a biztonságos közlekedés alapjait. Erre a városunkban felújított és újonnan megépített kerékpárút-hálózat is lehetőséget ad, hiszen ebből a szempontból is lényeges a környezettudatosabb hozzáállás-mondta el a városvezető.

-2010 óta már hagyomány intézményünkben, hogy az autómentes nap keretein belül igyekszünk tenni azért, hogy az óvodás gyermekekkel, a szüleikkel a levegő tisztaságára közösen vigyázzunk. Ezáltal is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kerékpárral való közlekedésnek milyen jótékony hatásai vannak az egészségünkre amellett, hogy az óvodás korú gyermekeknél ez különböző képességeket, készségeket is fejleszt. Az ügyességi feladatokat a résztvevők, kiscsoportos formában, a szülők részvételével, nyolc különböző pályán hajtották végre-fogalmazta meg Balajtiné Sütő Margit megbízott intézményvezető.

Ahogyan az intézményvezető rámutatott, nagyon fontos, hogy már kis korban is ismerjék a gyerekek a gyalogos közlekedés szabályait, a kijelölt gyalogos átkelőhely, a járda biztonságos és rendeltetésszerű használatát.
A délután folyamán az ovisok akadálypályákon mentek végig, szlalomoztak, megismerkedtek egyes közlekedési táblák jelentésével. Ez azért is lényeges, mert mindez nemcsak játék a gyermekek számára, hanem segíti őket a mozgásfejlődésben, valamint a figyelmük fejlesztésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 20:29, csütörtök | Helyi

Teltházas lakossági fórum Karcagon

A Robert Fico elleni merénylet is arra világít rá, hogy a békepártiságért áldozatokat kell vállalni...

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megtartotta munkaterv szerinti ülését a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.

2024. Május 16. 13:00, csütörtök | Helyi

A VÁDLOTT SZERINT EGY IDEGEN TETTE

Egy rejtélyes idegent emleget a karcagi gyilkosság vádlottja. Azt mondja, nem ő követte el a gyilkosságot, hanem egy ismeretlen személy.

2024. Május 16. 11:00, csütörtök | Helyi

ELBALLAGTAK A „VARRÓSOK”

Elballagtak a Karcagi Szakképzési Centrum, Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzős diákjai.