Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Július 31. 05:00, hétfő | Helyi

NYUGDÍJAS FESZTIVÁL

NYUGDÍJAS FESZTIVÁL

Szépség a szemnek, zene a fülnek, gyógyvíz a testnek - ez volt a mottója az Akácliget Gyógy- és Strandfürdőben megrendezett IX. Karcagi Országos Nyugdíjas Fesztiválnak. 

A fesztivál két napja alatt az ország számos településéről közel harminc nyugdíjas csoport, klub egyesület érkezett, hogy táncoljon, énekeljen, szavaljon, meséljen szépkorú társainak.

A megnyitón az önkormányzat nevében Szepesi Tibor polgármester köszöntötte a szépkorúakat és kívánt jó szórakozást nekik a Nagykunság fővárosában. Arra kérte őket, hogy vendégként is látogassanak majd vissza családjukkal Karcagra. A fürdőt, a gyógyvizet Andrási István ügyvezető mutatta be a vendégeknek, akiket a rendező, Napsugár Nyugdíjas klub nevében Márkus Ica magyarnóta énekes, klubvezető köszöntött és reményét fejezte ki, hogy jövőre még többen eljönnek majd a jubileumi, tizedik művészeti fesztiválra, ahol a jókedv mindig garantált.

A szervező arról is szólt, hogy ilyenkor a fellépők is elfejtik, hogy éppen hol fáj, vagy milyen gondjuk, bánatuk van, csak a produkcióra koncentrálnak.

A megnyitót követően kezdetét vette a fesztivál, ahol valóban a korukat is letagadhatták a szépkorúak, hiszen olyan frissen ropták a baka táncot, vagy a néptáncot és cigánytáncot a színpadon, de voltak akik vicces jelenettel, tánccal érkeztek és többen szólóban énekben, hangszeres táncban is bemutatkoztak.

A fesztivál zárónapján a fellépés után megmártózhatnak a vendégek a gyógyvízben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.