Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Június 21. 10:38, péntek | Helyi
Forrás: Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék külső felújítása

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék külső felújítása

Az Országos Bírósági Hivatal 2024. június 20-án kiírta a Szolnoki Törvényszék 1893-ban, Wagner Gyula építész tervei alapján épült,

tavaly 130. éves jubileumát ünneplő, helyileg védett státuszú, műemléki környezetben álló Szolnok, Kossuth utca 1. szám alatti épülete külső felújításának kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárást.

A tervezett külső renováció a tetőszerkezet tartószerkezeti felújítását, a tetőfedés és bádogos szerkezetek cseréjét, a homlokzati felületek teljeskörű felújítását, a külső nyílászárók cseréjét, az épület lábazatának bevonatos és injektálásos vízszigetelését, valamint az épület körüli utcai járdák és udvari térburkolatok felújítását foglalja magában.

A munkálatok volumenét jól mutatja, hogy a felújítandó tetőszerkezet alapterülete meghaladja a 2700 négyzetmétert, a megújuló tetőhéjazat több mint 3300 négyzetméteres, valamint több mint 3200 négyzetméteres homlokzatfelújításra és több mint 400 külső nyílászáró cseréjére kerül majd sor.

A nyílt eljárásban, a munkálatokra kivitelezőként pályázni kívánó cégeknek 2024. július 16-án délig van lehetőségük árajánlatuk előterjesztésére. A nyertes kivitelező kiválasztását követően, előreláthatóan 2024. októberében indul meg a munka, ami a tervek szerint 12 hónapig tart majd.

A munkálatok ideje alatt a Szolnoki Törvényszék és a Szolnoki Járásbíróság az épületben működik majd. Mindkét bíróság mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a felújítás a lehető legkisebb mértékben zavarja az épületet felkereső állampolgárok komfortérzetét.

Annak érdekében, hogy a megromlott állapotú épület a fenti munkálatok megkezdéséig is biztonságos maradjon, 2024. augusztusában a törvényszék tetőszerkezet-javítási, megerősítési munkákat végeztet majd, és rögzítteti az épület elmozdult lábazati köveit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 14:00, szerda | Helyi

NYÁRI TÁBOR A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

Egy-egy nyári tábor komoly költségeket tud róni a családokra.

2024. Július 17. 11:00, szerda | Helyi

TARTÁLYKOCSIBA CSAPÓDOTT

Tartálykocsiba csapódott egy kocsi Tiszatenyőnél. Az autó sofőrjét életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

2024. Július 17. 07:00, szerda | Helyi

NOSZTALGIA BEJÁRÁS

Nosztalgia- bejárás. Egykori bölcsődéseit várta intézménybejárásra a Manóliget nevet viselő bölcsőde.

2024. Július 16. 19:45, kedd | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 3 közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.