Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. December 02. 14:00, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Olaszországba akarták csempészni a tetemeket

Olaszországba akarták csempészni a tetemeket

Hatszáznegyvennégy védett mezei pacsirta tetemét próbálták Magyarországon keresztül Olaszországba juttatni román állampolgárok egy kisbusszal.

A madarak természetvédelmi értéke megközelíti a 6,5 millió forintot – tájékoztatta a Balaton-felvidéki Nemzeti Park csütörtökön az MTI-t.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság még hétfőn értesítette a nemzeti parkot arról, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei egy román rendszámú kisbusz ellenőrzése közben madártetemekre bukkantak az M7-es autópályán – mondta el Fischer József, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálat-vezetője.

A nemzeti park munkatársai a balatonakarattyai benzinkútnál megnézték a tetemeket, és megállapították, hogy védett madarakról van szó, amelyekről az Olaszországba igyekvő román állampolgárok semmilyen behozatali engedélyt nem tudtak felmutatni. Két hűtőtáskában 644, feltehetően fegyverrel elejtett mezei pacsirta (Alauda arvensis) volt, eszmei értékük egyenként 10 ezer forint.

A NAV Veszprém Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt tett feljelentést a kisbuszban utazó hat román állampolgár ellen. A madártetemeket lefoglalták. Fischer József azt mondta, a madarakat feltehetően Romániában ejtették el. Az ügyben vizsgálat indult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 10:05, kedd | Kék hírek

ONLINE CSALÓ RENDŐRKÉZEN

A Mátrix Projekt keretében egy kerecsendi lakost vettek őrizetbe a karcagi rendőrök. A férfi a sértettek bankkártyaadatait megszerezve intézett online vásárlásokat. Másfél év alatt több millió forint kárt okozott.

2024. Április 29. 17:50, hétfő | Kék hírek

HALMOZTA A JOGSÉRTÉSEKET

Mivel nem talált fuvart egy alattyáni lakos, szerzett magának egy kocsit. A férfinak nincs jogosítványa, a vezetés előtt alkoholt fogyasztott, ráadásul még össze is törte az autót.

2024. Április 29. 17:49, hétfő | Kék hírek

AZ ELMÚLT HÉT SZÁMOKBAN

Közlekedésrendészeti adatok Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.