Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2023. Március 21. 14:41, kedd | Helyi

ÖLTÖZZ ZÖLDBE

ÖLTÖZZ ZÖLDBE

Tavaszköszöntő
Az „Öltözz Zöldbe!” flashmob rendezvényre várta a Múzeumparkba a város óvodásait és iskolásait a Madarász Imre Egyesített Óvoda SZIM Óvodája, mint Zöld Bázisóvoda.

A szervező, Szabóné Szentesi Mária tagóvoda vezető kérése az volt, hogy az érdeklődő gyermekek és a kísérő felnőttek viseljenek valamilyen zöld ruhadarabot.

- Ez a mai rendezvény öt évvel ezelőtt indult útjára, hiszen akkor volt a magyarországi Zöld Óvoda hálózatának a 15 éves évfordulója, s akkor hirdették meg az „Öltözz Zöldbe!” flashmobot. Ez annyira megtetszett az óvodásainknak, a kolléganőimnek, hogy minden évben megrendezésre kerül itt, a Múzeumparkban, egy csodálatos környezetben. Valóban próbáltam mindenféle zöld színt magamra ölteni ezen alkalommal, hiszen a meteorológiai tavasz napja van ma, ennek jegyében szoktuk ezt a programot meghirdetni, így köszöntjük a tavaszt - sorolta a szervező.

A flashmobon minden tagóvoda képviseltette magát, valamint a Györffy István Katolikus Általános Iskolások és a Szent Erzsébet Óvodások is elfogadták a meghívást. A rendezvényen részt vett Szepesi Tibor polgármester és Balajtiné Sütő Margit intézményvezető helyettes is. .

- Rövid mondókákkal, dalokkal, amit mindenki ismer azokkal szoktuk köszönteni a tavaszt, illetve visszhang versmondással, ahol én vagyok az előmondó, így mindenki egyszerre el tudja mondani azt a rövid köszöntő mondókát, verset, amit erre az alkalomra összeállítottunk.

- A flashmob nem hosszú ideig tart, így a héten még lesznek tavaszvárós programok az óvodákban.

- Ez egy rövid kis mozzanat, ahogy a nevéből is adódik, de a hét tele lesz Zöld Jeles napokkal, hiszen nagyon szép eseményre mennek óvodásaink, a Szolnoki Filharmonikusoknak lesz előadása, szerda pedig a víz világnapja, úgyhogy ezt a zöld óvodások mind meg fogják ünnepelni - hangsúlyozta Szabóné Szentesi Mária.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett. A tanulók megmutathatták a verseny során, hogy milye

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.

2024. Május 17. 14:10, péntek | Helyi

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KUNSZÖVETSÉG EGYESÜLET

A közgyűlésen az egyesület 2023. évi működésről és a 2024. évi programtervről a szervezet elnöke számolt be.