Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Július 12. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Önkormányzatokat díjazott a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Önkormányzatokat díjazott a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Nyolc önkormányzatot díjazott családbarát tevékenységéért szombaton a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) - közölte a szervezet az MTI-vel.

Családbarát önkormányzat 2015 díjat kapott Alsómocsolád, Budapest XVI. kerülete, Dévaványa, Lábatlan, Mosonmagyaróvár, Szolnok, Tata és Veszprém.

A NOE azokat a helyhatóságokat díjazza, amelyek intézkedéseikkel, támogatásaikkal a családos közösségeket erősítik, könnyebbé téve ezzel a gyermeknevelést a hétköznapokban.

Az egyesület egyúttal beszámolt a - jegybanki támogatással, a Semmelweis Egyetem munkatársainak bevonásával megvalósult - nagycsaládosok körében végzett szociológiai kutatásuk eredményeiről.

A hatszáz NOE-tagcsaládnál, 1717 ember - szülők és 15 évnél idősebb gyermekek - megkérdezésével végzett felmérésük során igazolódott az a feltevés, hogy a nagyobb családoknak több nehézséggel kell szembenézniük. "Mégis elmondható, hogy a megszólított családok között magas azoknak az aránya, akik tudatos értékválasztás eredményeképpen nevelnek az átlagosnál több gyermeket" - írták közleményükben.

Összegzésük szerint azokban a családokban, ahol a szülők tudatosan választották a nagycsaládos életformát, az esetek többségében hatékony stratégiát tudtak kidolgozni arra, hogy sikeresen megküzdjenek a nehézségekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során