Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Február 02. 06:36, kedd | Helyi

Online egyeztettek a fejlesztésekről

Online egyeztettek a fejlesztésekről

Kiemelt fejlesztési prioritás, hogy erősödjön a megye tiszántúli területének versenyképessége-tájékoztatta televíziónkat F.Kovács Sándor országgyűlési képviselő

Online egyeztetésen vett részt F.Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Szepesi Tibor Karcag város polgármestere a Nagykunság és a Tisza-tó aktuális területfejlesztési és területrendezési feladataival kapcsolatban Hubai Imrével, a megyei közgyűlés elnökével, a választókerület polgármestereivel és a megyei önkormányzat területfejlesztési szakembereivel közösen.
Az elkövetkező években több mint tíz milliárd forint nagyságrendű forrás érkezik térségünkbe a Versenyképes Magyarország Operatív Program (az új Terület- és Településfejlesztési Operatív Program elnevezése) keretében a gazdaság élénkítésére, iparterületek fejlesztésére, turisztikai beruházásokra, közlekedési infrastruktúra fejlesztésre, a települések lakókörnyezetének és alapszolgáltatásainak fejlesztésére.

Emellett további jelentős hazai és uniós források érkeznek a Magyar Falu Programon, a "Kreatív Régió" északkelet-magyarországi gazdaságfejlesztési zónán, a különböző turisztikai programokon és egyéb uniós operatív programokon keresztül.

Jó hír, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye 2021-2027 területfejlesztési prioritásai között kiemelt helyet kap a tiszántúli térség versenyképességének növelése!

Február 26-ig társadalmi egyeztetés alatt áll a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Program 2021-2027 c. dokumentum, amellyel kapcsolatban nyitva áll a véleményezés, javaslattétel lehetősége Önök előtt is. A dokumentum elérhető ezen a linken:
http://tfi.jnszm.hu/megyei-teruletfejlesztesi-program.../
Az észrevételeket közvetlenül megküldhetik nekem is a kovacssandorparlament@gmail.com címre vagy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat felé az elnok@jnszm.hu és a tfi@jnszm.hu e-mail címekre. Áll a képviselő úr televiziónkohoz eljutatott közleményében.

Címkék: fejlesztés, online

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.