Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Október 17. 08:13, szombat | Helyi

ONLINE VERSENY

ONLINE VERSENY

A Szentannai Sámuel Református Középiskola diákjai, Fazekas István szép szakmai sikert ért el a tavalyi évben az Országos Érettségi Vizsgatárgyak versenyén.

Az online elődöntőn több szentannais részt vett, az első 20-ba azonban csak Fazekas István jutott be. A szolnoki országos döntő a járványhelyzet miatt elmaradt, az érettségi eredményt számították be.

István a gyakorlati tárgyakat szereti, de ha kell, szerel is. Családja otthon gazdálkodik, s ő is elhelyezkedett már egy másik mezőtúri családi gazdánál, ahol mindenes. A Szentannait öt éve a nyílt napja alapján választotta, így látta színvonalas, jól felszerelt, a tanárok is felkészültek -s ezt tapasztalta diákként is.

A versenyre tanára Simon Gyula készítette fel, email-ben kapta az anyagokat. A felkészülést komolyan vette, így jött meg a siker az érettségin, ami egyben a verseny döntőjébe is beszámított.

Ha lesz idén OSZTV, azon is indul majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.