Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Május 07. 20:53, szombat | Helyi

Országos Nyugdíjas Művészeti Fesztivál az Akácliget Gyógyfürdőben

Országos Nyugdíjas Művészeti Fesztivál az Akácliget Gyógyfürdőben

Az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő nyolcadik alkalommal adott helyet a két napos Országos Nyugdíjas Művészeti Fesztiválnak a Napsugár Nyugdíjas Klub szervezésében.

Szombaton a megjelent fellépőket a szervezők nevében Márkus Ica magyarnóta énekes, klubvezető, a fürdő nevében Andrási István ügyvezető és az önkormányzat nevében Szepesi Tibor polgármester köszöntötte.
Ezután a színpadon kezdetét vette a sok szép produkció.
A két nap alatt a szervezők az ország számos településéről várják a nyugdíjas csoportokat, akik énekelnek, táncolnak, vidám jelenetet adnak elő vagy épp szólóban mutatkoznak be produkciójukkal szépkorú társaik és a fürdővendégek előtt.

Márkus Ica klubvezető és 54 segítője nagy örömmel várta két év kihagyás után a szépkorúakat. Mint elmondta, a korábbi 1800 fős fellépői létszám most 700 főre apadt, de ez betudható annak, hogy a szépkorúak még félnek a vírustól. Akik azonban eljöttek nagyon jó hangulatot varázsoltak már délelőtt is a színpadra, de a gyógyvízben is sokan élvezték a fürdőzést.
A mostani találkozó azért is rendhagyó még, mert a házigazda karcagi csoport fellép mindkét napon.

Bár a fürdő az év 365 napján nyitva van, de ez a rendezvény a májusi nyári szezonnyitó is egyben - ezt már Andrási István mondta, aki szívesen ad helyet minden alkalommal a szépkorúak művészeti találkozójának. Azt is megtudtuk, több kulturális és sport programmal várják majd a nyáron a fürdőzőket.

Szepesi Tibor polgármester megköszönte a szervezést a Márkus Ica vezette csapatnak, a fellépőknek sok sikert, a hallgatóknak jó szórakozást kívánt és arra kérte a vendégeket, jöjjenek vissza más alkalommal családjaikkal is városunkba akár a fürdőbe, akár rendezvényeinkre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.