Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. November 15. 20:56, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

ORVHORGÁSZOK TETTENÉRÉSE A PATKÓS-HOLTÁGNÁL

ORVHORGÁSZOK TETTENÉRÉSE A PATKÓS-HOLTÁGNÁL

A megalapozott gyanú szerint a négy férfi fokozottan védett természetvédelmi területen, tiltott módon horgászott.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság orvhalászat vétség elkövetése miatt folytat eljárást négy tiszabői lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint a férfiak Pély külterületén, a Tisza folyó mellett, a Patkós-holtágban – amely fokozottan védett természeti területen található és ott tilalmazott a horgászati tevékenység is – tiltott módon fogtak ki halakat 2021. november 14-én a délutáni órákban.

A feltételezett elkövetők a gépkocsijukhoz tértek vissza a pecázásból, amikor szembe találták magukat a vízirendőrökkel, akik épp a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatával tartottak összehangolt akciót.

Az egyenruhások kérdőre vonták a férfiakat, akiknél a holtág jellegzetes, őshonos halfajait – ponty, csuka, dévérkeszeg, süllő – találták, továbbá lefoglalták a náluk lévő horgászeszközöket. A rendőrök a Kiskörei Rendőrőrsre előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki őket. Mindannyian beismerő vallomást tettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.