Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Június 12. 21:33, szerda | Helyi

Ötven éves időkapszula

Ötven éves időkapszula

Ötven évvel ezelőtt egy időkapszulát helyeztek el egy akkori pártfelhívásra, a Tanácsköztársaság évfordulója alkalmából Üzenet a jövőnek címmel a berekfürdői Veress Zoltán Általános Iskola udvarán.

Ünnepélyes keretek között, a Sulimajális keretében bontották ki a fal mögé helyezett " kapszulát". A múltidézés korhű ruhába öltözött "úttörőcsapat" zászlóbehozatala után Székely László igazgató olvasta fel a korabeli felhívást, majd több akkori diák felidézte mire emlékszik az időkapszula elhelyezéséből, majd kibontották a falból a félévszázados üzenetet tartalmazó dobozkát, melyben volt egy kisdobos és úttörő nyakkendő, melyet az iskola minden diákja aláírt, egy kissé megfakult üzenet, valamint úttörőjelvények kerültek elő. Az öreg diákok közül többen megtalálták nevüket a nyakkendőkön, s az erre az alkalomra úttörőjelképekkel berendezett szabadulószobát is többen kipróbálták. Az időkapszula felbontása után kezdődött a Sulimajális régi és mai diákokkal lakosokkal. Újabb időkapszulát 2020-ban helyeznek el az iskola mostani diákjai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 09:30, péntek | Helyi

EMELKEDNEK A FÜRDŐBELÉPŐK

Éledezik a berekfürdői strand. A főszezon ugyan még messze, a drágulás viszont már megérkezett.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.