Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 04. 07:45, péntek | Sport
Forrás: MTI

Overdose versenyezhet, ha...

Overdose versenyezhet, ha...

Ha Overdose jövő vasárnap jól szerepel a római versenyen, tulajdonosai télen is versenyeztethetik, és elkezdődhet a felkészítése a hongkongi, valamint a dubai nagy sprintversenyekre.

Mikóczy Zoltán, a versenyló társtulajdonosa a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában csütörtökön elmondta: szerinte csak akkor kerülhet szóba a téli pihenő helyetti versenyeztetés, ha Overdose "jó formában és kicsattanó kedvvel versenyez, és az égiek is velünk vannak".

A római lesz a szezon utolsó sprintfutama Európában.

"Az előzőekre nem tudtuk felkészíteni Overdose-t, bár megtettünk mindent érte, de sajnos a +ló is ember+, és ilyenkor látjuk azt, hogy a szakma hazai nívótlansága, a hozzá nem értés milyen következményekkel jár" - mondta Mikóczy, aki úgy véli, a magyarországi és a világ lósportja között hatalmas szakadék van: "Annyira le vagyunk szakadva és olyan nagy a hozzá nem értés a régióban, hogy az már-már égbekiáltó".

Overdose jelen pillanatban egészséges, bár a társtulajdonos szerint patabetegségéből soha nem fog teljesen felgyógyulni.

"Olyan vékony a talpán a szaru, hogy szinte nem védi semmi. Olyan ez, mint ha az atlétikai világbajnokságra egy futót mezítláb kellene felkészíteni" - jelentette ki Mikóczy.

A szakember azt mondta, az egyik legrangosabb verseny, az idén júniusi Royal Ascot után a pályaigazgató a negyedik helyen végzett Overdose-ról azt nyilatkozta, még nem volt példa arra, hogy egy ilyen betegség után ló visszakerüljön Group 1-es verseny élmezőnyébe.

"Máshol egy ilyen lovat már eltesznek fedezőménnek, és mindig csak az egészséges tehetségeket futtatják. Mi ezt nem engedhetjük meg magunknak, mivel Overdose-hoz hasonló képességű ló ebben a régióban nincs" - fogalmazott az üzletember, aki a versenylovat tulajdonló cégben ötvenszázalékos részesedéssel bír, a többi üzletrészen az OTP, a Mol, a CIG, az Euroinvest és a Közgép osztozik. Mikóczy fizeti Overdose versenyeztetésének költségeit, igaz, az esetleges pénznyeremény is az övé lesz.

A Group 3-as kategóriába tartozó római verseny összdíjazása 88 ezer, a Group 1-es hongkongié másfél millió euró. A Dubai Világkupa pedig a világ legmagasabb díjazású lóversenye.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.