Városlista
2021. február 25, csütörtök - Géza

Hírek

2021. Február 20. 17:06, szombat | Helyi

Ovis farsangok

Ovis farsangok

A tervezett városi, tagóvodai rendezvényeiket a pandémiás helyzet miatt csak szűk körben tudják megtartani, szülők nélkül. Elkezdődött a farsangi ünnepkör időszaka, erre készülnek az óvodák

Egy hosszabb, kéthetes egybefüggő téli szünet után kezdték az idei évet az óvodákban, január 4-én majdnem teljes gyermek, és teljes dolgozói létszámmal kezdtek.
A tervezett városi, tagóvodai rendezvényeiket a pandémiás helyzet miatt csak szűk körben tudják megtartani, szülők nélkül. Elkezdődött a farsangi ünnepkör időszaka, erre készülnek az óvodák, s csoport szinten tartják majd a farsangokat, a szülőket a zárt csoportfelületeken tájékoztatják.
Az ősztől iskolába menő gyerekekkel minden óvodában folyamatosan foglalkoznak egyéni fejlesztésekkel.

A személyes iskola-előkészítőket most nem lehet megtartani, de a szülők kapcsolatban vannak az iskolákkal. December óta már a szülőkkel egyeztettek az óvodapedagógusok a gyerekekről, melyik az a területe, ahol még fejleszteni kell, de van olyan is, akit egy évig szeretnének a szülők még óvodában tartani, ők beadták a kérelmeket a szakhatósághoz. 220 gyermek tanköteles jelenleg a MIEÓ-ban.

A leendő óvodások beíratása sem biztos, hogy személyesen történhet meg a tavasszal, a járvány helyzettől függ majd. Most online módon tudnak a szülőkkel kapcsolatot tartani, de a vezető bízik abban, hogy a tavaszi rendezvényeket már azt udvaron, velük együtt tarthatják meg.

Címkék: farsang, ovi

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 21:17, csütörtök | Helyi

Kisebb esetek szerdán

Csekély súlyosságú káresemények történtek a hét közepén megyénkben.

2021. Február 25. 21:00, csütörtök | Helyi

Közös volt a zsákmány, ketten vittek egy biciklit 

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőket.

2021. Február 25. 20:58, csütörtök | Helyi

A lopás feltételezett elkövetőjének csuklóján még aznap kattant a bilincs

A szépkorút megkárosító nőt a törökszentmiklósi nyomozók őrizetbe vették.

2021. Február 25. 18:44, csütörtök | Helyi

A kommunizmus áldozatainak emléknapja

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja megtartását a Magyar Köztársaság Országgyűlésének 2000. június 13-án elfogadott 58/2000. (VI. 16.) sz. határozata rendelte el.