Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Július 05. 05:00, kedd | Helyi

OVIS FEJLESZTŐ TÁBOR

OVIS FEJLESZTŐ TÁBOR

Molnárné Oros Csillával beszélgettünk arról, hogy kik vettek részt az Akácliget fürdőben tartott fejlesztő táborban.

A Madarász Imre Egyesített Óvoda kilenc óvodájából a nagycsoportos gyerekek vannak a táborban.
Arra törekszünk, hogy a gyerekeknek az óvodán kívüli iskola előtti szocializációját erősítsük. Itt a gyerekek nem ismerik egymást és az óvó néniket is csak részben, így iskolába lépés előtt ez fontos lépés. Az Akácliget fürdőben délutáni programként a gyerekekkel strandolunk is - magyarázta az óvónő, aki elmondta, minden napnak megvan a programja.

- Első napja szocializációra tettük a hangsúlyt, minden gyerek választott egy színt, s minden csapat egy színt amiből jelképeket készítettek - van zöldfa, napraforgó, alma, halacska is - a színeknek megfelelően jobban tudnak tájékozódni a rendezvényközponton belül a gyerekek.
A fejlesztő foglalkozásnak is tematikus felépítése van, így ma a mozgásfejlesztés keretében vannak gyakorlatok, tájékozódnak térben, síkban.
A színekkel is kiemelten foglalkoznak a táborban, de az érzékelésre is figyelnek. Így a gombolást, a cipőfűzést is gyakorolják. A fejlesztés fontos részeként mondókák segítségével végeznek feladatokat.
Ezalatt a néhány nap alatt is látványosan mutatkozik a fejlődés a gyerekeknél, ami iskola előtt fontos.

A táborvezető rutinos szakember, 1996 óta kapcsolódott be a tábori életbe, akkor még Déryné szervezett logopédiai tábort, aztán ez alakult át fejlesztő táborrá.
A hosszú évek alatt a helyszín és változott, a bereki úttörőtáborból 2009-ben kerültek át az Akácliget fürdőbe táborozni.
A nagycsoportos ovisok a tábort ingyen vehetik igénybe, ami segítség a szülőknek. Az intézmény költségvetéséből biztosítottak a táborhoz az eszközök.
Azok a gyerekek, akik a nyáron nem tudnak elmenni nyaralni nekik is egy nagy élmény ez a kis játékos-tanulásos egy hét fejlesztés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.