Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Szeptember 18. 09:14, vasárnap | Helyi

Óvodai évkezdés

Óvodai évkezdés

A Madarász Imre Egyesített Óvodában Gulyás Ferencné intézményvezetővel beszélgettünk a tanévkezdésről.

- A Táncsics körút 17. számú óvodánk a nyáron teljesen megszépült, a gyerekek örömmel vették ezt évkezdéskor birtokba - mondta a vezető, akitől megtudtuk, a Zöldfa úti óvoda teljes körű felújítására és a SZIM óvoda csoportbővítésének pályázatát már beadták, várják az eredményt. A Kinizsi úti óvodában a konyha felújítását valósítanák meg pályázat segítségével.

A tanévkezdés zökkenőmentes volt, 30 óvodai csoporttal indultak a 9 óvodában. A gyermeklétszám a férőhelyek teljes kihasználtságával indult . A három éves kötelező óvodáztatás mellett lehetőség nyílt arra, hogy a 2,5 éves gyermekeket is felvehették. Szeptember 1-jén elkezdődött a beszoktatás időszaka, majd indul a program is a szüreti mulatsággal, a Mihály napi rendezvényekkel, majd október elején köszöntjük a kisovosainkat.

A napi programok a szokásos napirend szerint alakul, a fő tevékenység a játék, s ezen belül a játékos tanulás irányított programokkal valósul meg. A mozgásfejlesztés az udvari játék kiemelt feladat, de komoly szerepet kapnak a szülőkkel közös programok is, hiszen a júniusi tanév zárásáig sok olyan rendezvény van, amelyre várjuk a gyermekek szüleit is. Idén is lesz ovi gála, adventi, karácsony program, Kelj fel Jancsi!, lesznek koncertek, nyitnak az ovigalériák, majd januártól a farsanggal indul a tavaszi programsorozatunk, akkor is színes kavalkáddal várjuk majd az érdeklődőket, szülőket- ígérte az intézményvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.