Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2021. Szeptember 10. 08:31, péntek | Helyi

ÓVÓDAI NEVELÉSI ÉVKEZDÉS

ÓVÓDAI NEVELÉSI ÉVKEZDÉS

Gulyás Ferencnével, a Madarász Egyesített Óvoda intézményvezetőjével a Kuthen úti Óvodában tartott tanévnyitó értekezleten beszélgettünk az új nevelési évről.

A tanévnyitó értekezleten megfogalmazzák azokat a feladatokat amelyek előttük állnak és számba veszik az eddig elért eredményt, programot, amit szeretnének megőrizni és idén is megvalósítani.
Az idei évben nagy kihívás, hogy a jelenléti óvodai nevelést minél hosszabban fenn tudják tartani. Nagy figyelmet fordítanak arra is, hogy a tehetséggondozó programjaik megvalósulhassanak.

Ebben az évben 29 óvodai csoport indult a kilenc óvodában. Óvodapedagógusi létszámunkat tekintve hat új, friss diplomás óvodapedagógus kezdett szeptember elsején. Nagy feladat lesz az ő segítésük.
Működnek majd a szakmai munkaközösséget és készülnek a feladatokra, az Oktatási Hivatal bázisintézményi programjaira bemutató foglalkozásokkal.
Kiemelt feladat a Zöld óvodák jó gyakorlatait továbbvinni.

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával nyolc projekt most fejeződött be, újabb pályázati projekteket készítettek a nyár folyamán, ezekre pályáznak.
Több mint 20 tehetségműhely alakult, felölelik valamennyi tehetségterületet, a régi műhelyvezetők mellett az új kollégák is bekapcsolódnak ebbe a tevékenységbe is.
Az óvodákban igyekeztek olyan feltételeket teremteni, hogy a beszoktatás folyamata zökkenőmentes legyen a bölcsődéből és az otthonról érkező gyermekeknek.

Elkészültek azok a fejlesztések is, amelyek be voltak ütemezve a nyári időszakra. A csoportszobák festésén és tisztasági meszeléseken túl nagyobb volumenű fejlesztések is megvalósultak. A Kuthen úti Óvoda udvarán az utolsó simításokat végzik, az udvari játékok alatti esésvédelem cseréje történik meg gumiburkolatra, a SZIM Óvoda két csoportszobájának a padlózat cseréje is megtörtént, megszépültek az óvodákban az udvari mesefalak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:00, vasárnap | Helyi

BOROTVAPENGÉVEL FENYEGETŐZÖTT

A Szolnoki Járási Ügyészség rablás büntette miatt indítványozta egy 39 éves szolnoki férfi letartóztatását.

2024. Május 11. 15:00, szombat | Helyi

IDÉN IS MEGRENDEZTÉK A SZAK-MA BÁLT

Idén is megrendezésre került a Szak-ma Bál Karcagon. A jótékonysági bálnak a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár adott helyet.

2024. Május 11. 08:36, szombat | Helyi

Megemlékezés A Városháza dísztermében

A Karcagi Városháza dísztermében dr. Pintér Zoltán Árpád önkormányzati képviselő , a Kováts Mihály Baráti Társaság Egyesület elnöke méltatta Fabriczy Kováts Mihályt

2024. Május 11. 07:00, szombat | Helyi

BEMUTATTÁK A KARCAG CYCLING TEAM-ET

Új szakosztállyal ismerkedhettek meg a karcagiak, de a hazai és a nemzetközi kerékpár-sport is. Hivatalosan is bemutatták a Karcag Cycling Team-et, amelynek első komoly megmérettetése az országúti magyar bajnokság.