Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Augusztus 03. 05:00, csütörtök | Helyi

ÓVODAI PEDAGÓGUS NAPI ÜNNEPSÉG

ÓVODAI PEDAGÓGUS NAPI ÜNNEPSÉG

A Dérynében tartotta pedagógus napi ünnepségét a Madarász Imre Egyesített Óvoda.

- Az ünnepek nélkülözhetetlenek az életünkben. Lelkünket erősítik, élményeket, gondolatokat indítanak meg szívünkben. A szorgos munkanapok mellett fontos megállnunk egy kis időre, egymás felé fordulni és odafigyelni egymásra. Ezért is tartjuk meg minden évben immár hagyománnyá vált pedagógusnapi ünnepségünket - mondta köszöntőjében Nagy Tiborné intézményvezető-helyettes.

A pedagógus nap fontosságáról szólt köszöntőjében Balajtiné Sütő Margitintézményvezető helyettes is, aki megköszönte kollégáinak a színvonalas, magas szintű szakmai munkát, ugyanezttette az önkormányzat nevébenSzepesi Tiborpolgármester is.

Azünnepi köszöntő gondolatok után a nyugdíjba vonuló kollégáktól búcsúztak. Balajtiné Sütő Margit méltatta őket, Szepesi Tibor polgármester pedig egy-egy virágcsokorral köszöntötte őket. Szarka Péterné, aCsokonai utcai Óvoda óvodapedagógusaPedagógus Szolgálati Emlékérmet is kapott. Őt Margaréta csoportos gyermekei és volt óvodásai is köszöntöttek műsorral nyugdíjba vonulása alkalmából. Gitárral kísért Mátyus Sándor. A műsort összeállította és a gyermekeket felkészítette Kovács Ágnes óvodapedagógus és Konczné Pecze Margit nyugalmazott óvodapedagógus.

A Kuthen utcai Óvodából Galsi-Nagy Andrea 40 év után búcsúzott az óvodapedagógusi pályától, akit intézményvezető-helyettes asszony búcsúztatott és adta át neki aPedagógus Szolgálati Emlékérmet, Szepesi Tibor pedig virágcsokorral köszöntötte. Ebből az óvodából búcsúzott Dugár Lászlóné Ibike, nevelő munkát segítő munkatárs, őt is az intézményvezető helyettes búcsúztatatta, Szepesi Tibor virágcsokorral köszöntött. A nyugdíjba vonulásuk alkalmából az ünnepelteket a Kuthen utcai óvodások, volt óvodások és a nevelőközösség köszöntötték. A műsort összeállította és a gyermekeket felkészítette Nagyné Pusztai Tünde óvodapedagógus.

Szabó Ilona Évadajka a Gépgyár utcai, SZIM óvodából búcsúzott, őt az intézményvezető-helyettes búcsúztatatta, Szepesi Tibor polgármester virágcsokorral köszöntött, majd a dajka nénit aSZIM óvodásai és volt óvodásai köszöntötték nyugdíjba vonulása alkalmából. A gyermekeket felkészítette Tóthné Török Judit óvodapedagógus és Vargáné Kállai Éva pedagógiai asszisztens.

A Takács Péter utcai Óvodából Posztósné Kovács Éva óvodapedagógus, tagintézmény vezető 30 év után megkezdi nyugdíjas éveit. Őt is Balajtiné Sütő Margit intézményvezető-helyettes búcsúztatta, majd átadta részére a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, Szepesi Tibor polgármester pedig virágcsokorral köszöntötte. A Takács Péter utcai Óvodából búcsúzott Popovicsné Nagy Mária óvodapedagógus, akitBalajtiné Sütő Margit intézményvezető- helyettes asszonybúcsúztatott, Szepesi Tibor virágcsokorral köszöntött. Posztósné Kovács Éva és Popovicsné Nagy Mária óvodapedagógusokat nyugdíjba vonulásuk alkalmából a Takács Péter utcai Óvoda Cinke és Maci csoportos gyermekei köszöntötték, akiket Bodnárné Nagy Mária óvodapedagógus és Gyökeres Éva szakvizsgázott óvodapedagógus készített fel.

Az ünnepség folytatásaként jubileumi jutalmakat adott át Szepesi Tibor polgármester és Balajtiné Sütő Margit intézményvezető helyettes.

30 éves jubileumi díjban részesült Posztósné Kovács Éva óvodapedagógus, tagóvoda-vezető, Nagy Julianna óvodapedagógus, Reményi Judit adminisztrátor. 40 éves jubileumi díjban részesült Szarka Péterné óvodapedagógus, Galsi-Nagy Andrea óvodapedagógus, Migácsné Erdei Gyöngyi óvodapedagógus.
Karcag Városi Önkormányzat képviselő-testülete a Karcag Város Pedagógiai Díjat adományozta Posztósné Kovács Éva óvodapedagógus, tagintézmény-vezetőnek, melyet a Pedagógus Nap alkalmából rendezett városi ünnepség keretében vehetett át a Városházán. Az elismeréséhez ezúton is sok szeretettel gratuláltak kollégái.

Az intézmény által alapított díjakat az intézményvezető-helyettes adta át. Az Év pedagógusa a 2022/2023-es nevelési évben Vadainé Boros Beáta, a Kuthen utcai óvoda óvodapedagógusa, Horváthné Balogh Barbara, a SZIM óvoda óvodapedagógusa, Csapóné Horváth Marianna, a Zöldfa úti óvoda óvodapedagógusa lett. Az év pedagógiai munkát segítő díjat kapta Vajó Edit, a Kuthen utcai Óvoda pedagógiai asszisztense, Szinyeiné Dobrai Brigitta, az intézmény óvodatitkára. Az év óvodája a Gépgyár utcai SZIM óvoda lett. A fűtők-karbantartók Elek László, Bíró István, Kovács István és Baranyai Attila éves munkáját is megköszönte az ünnepségen Balajtiné Sütő Margit.

Köszöntő műsorral kedveskedtek az óvoda dolgozóinak a Kuthen utcai Óvoda Tündérkert mese - drámajáték tehetség műhelyébe járó gyermekek. A gyermekeket felkészítette: Nagyné Pusztai Tünde tehetséggondozó műhely vezető óvodapedagógus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.