Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2023. Május 07. 05:01, vasárnap | Helyi

ÓVODAI SZAKMAI NAP

ÓVODAI SZAKMAI NAP

Nagy Tibornét, a Madarász Imre Egyesített Óvoda intézményvezető-helyettesét a Karcagi Tehetségsegítő Tanács által a Kuthen utcai Óvodába szervezett szakmai napról kérdeztük.

- A mai szakmai nap egy pályázati program keretében valósul meg. Témánk az intézményi jó gyakorlatok bemutatása, bevezetése és támogatása. A mai délelőttön az előadó óvónők bemutatják meglévő jó gyakorlataikat, átadják tapasztalataikat, eredményeiket az IKT eszközök bevezetésével kapcsolatosan. Nagyon fontosnak tartjuk ezt a programot, hiszen a belső tudásmegosztással, az egymástól való tanulással, a szakmai és módszertani ismereteinket, tudásunkat tudjuk fejleszteni és gazdagítani - hangsúlyozta a szakember, akit elmondta most vidéki kollégák nem, csak a karcagiak érkeztek az előadásokat meghallgatni.

- Elsősorban intézményen belül, illetve a társintézményekből hívtuk kollégákat, akik nagy örömünkkel el is fogadnák. Szélesebb körben április végén egy szakmai fórum keretében fog sor kerülni e témának a tovább fejtegetésére neves előadók meghívásával, ahol a digitális kompetencia fejlesztését tovább fogjuk tanulmányozni.
- Sok szülő már a hároméves gyerek kezébe adja tabletet, okostelefont. Az óvodában erről hogyan vélekednek? - kérdeztük Nagy Tibornétól.

- Nagyon sok érv, illetve ellenérv fogalmazódott meg a pedagógus társadalomban e témakörben. Nagyon sok új lehetőséget nyújt az IKT eszközök használata az óvodában, de nagyon fontos, hogy mielőtt az óvodai mindennapokba vezetjük az eszközök használatát, nagyon tudatos tervező munka előzze meg. Többek között erről is szó lesz a mai délelőtt során, hiszen a gyermekek már beleszületnek a digitális világba. A lényege ennek az egész napnak az, hogyan vezessük be tudatosan a gyermekeket az online térbe.

- Az óvodában foglalkozások hatékonyságát is segítik az IKT eszközök.
- Nagyon sok mindenben eredményeket tudunk elérni ezen eszközök használatával, hiszen a gyermekek megismerési folyamataira is jó hatással van. Felkelti az érdeklődését, azonnali reakciókat látunk, a nevelés szinte minden területén tudjuk hasznosítani a rendelkezésünkre álló eszközöket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 14:00, szerda | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RENDŐRMÚZEUMBAN

A Rendőrmúzeumban 39 amatőr művész közel 100 alkotásával nyílt kiállítás.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

VERSES DÉLUTÁN A KÖNYVTÁRBAN

A Költészet Napjához kapcsolódva verses délután került megrendezésre a Csokonai Könyvtárban Karcagon.

2024. Május 08. 09:13, szerda | Helyi

TOBORZÁS JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrök 13 településen, 18 helyszínen várták ezen a héten is a határvadászképzés iránt érdeklődőket.

2024. Május 08. 07:00, szerda | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT SZOMSZÉDJÁRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 71 éves törökszentmiklósi férfi letartóztatását,