Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Március 14. 09:12, szerda | Belföld
Forrás: ügyészség

Pár hónapos jogosítvánnyal okozott balesetet

Pár hónapos jogosítvánnyal okozott balesetet

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a fiatalkorú fiúval szemben a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség.

Az elkövető 2016 novemberében szerzett vezetői engedélyt. A fiú 2017. április 15-én, az esti órákban, szemerkélő esőben Nagysáp felől Bajna irányába közlekedett a kocsijával, vele utazott egy ismerőse. Az elkövető egy jobbra ívelő kanyarban nem az út vonalvezetésének, és az időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg a járműve sebességét, ezért megcsúszott, és fékezés ellenére áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött a szabályosan közlekedő személygépkocsinak.

Az ütközés következtében a vétlen sofőr nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a balesetet követő egy év elteltével lehet nyilatkozni arról, hogy nála maradandó fogyatékosság vagy súlyos egészségromlás is bekövetkezett-e. A baleset okozója és utasa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A fiatalkorú fiú – aki jelenleg biztonságos közlekedésben való részvételre nem alkalmas – büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.