Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Január 14. 05:01, szombat | Helyi

PARLAMENTI IFJÚSÁGI NAPON VETTEK RÉSZT

PARLAMENTI IFJÚSÁGI NAPON VETTEK RÉSZT

A parlamenti demokráciával ismerkedhettek Budapesten a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium tanulói.

A "XI. Van beleszólásod! Parlamenti Ifjúsági Napon" háromszáz fiatal vett részt az ország tíz iskolájából. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium tanulói is ott lehettek a Parlamentben Gyermán János Tamás oktatóval.

A rendezvény célja az volt, hogy a diákok megismerjék a törvényhozás helyszínét és a demokrácia alapintézményét, az Országgyűlést. A program lehetőséget teremtett a diákok és a politikai döntéshozók közötti párbeszéd létrehozására.

- Diákjaink elmondhatták véleményüket és kérdéseket tehettek fel Ujhelyi István és Győri Enikő EP-képviselőknek, Nacsa Lőrinc és Hiller István parlamenti képviselőknek, valamint a pályázat során felvázolt, az Ifjúság Európai Éve célkitűzéseivel összhangban az „Alakítsd a jövőt!” műhelymunka keretében egy kitalált projekt megvalósításán is dolgoztak.
Diákjainkat különösen érdekelték az Európai Unióval kapcsolatos témák, de a környezetvédelem, az oktatás helyzete, az energiaárak emelkedése, a háború és annak gazdasági következményei, valamint a nők egyenjogúsága is foglalkoztatta őket. A programot parlamenti séta zárta, amely során megismerhettük az Országház történetét is - mondta a tanár úr.

A diákok képviselőjének, Bencének is nagyon tetszett a program. Először járt a Parlamentben, ahol hazánk törvényei születnek. Tetszett neki a közösen kidolgozott projektben való részvétel és az EU-val kapcsolatos ismeretek is, amit az EP képviselőktől hallhattak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.