Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2017. Június 09. 09:40, péntek | Helyi

Patikanap Karcagon

Patikanap Karcagon

Megyei patikanap megnyitó Karcagon...

Megyei patikanap megnyitó Karcagon

A XIV. Országos Patika Nap megyei megnyitóját a Betánia Gyógyszertár és Egészségházban tartották június 7-én délután. A megjelenteket dr. Szalay Annamária PhD. szakgyógyszerész, egészségügyi szakmenedzser köszöntötte, majd többek között dr. Nagyné László Erzsébet, a kórház főigazgatója szólt a patika nap fontosságáról, amikor a lakosok szűréseken vehetnek részt, tanácsokat, előadásokat hallgatnak meg a szakemberektől. Az előadások előtt a Kátai Medi-Song kórus adott műsort. Az idei patika nap kiemelt témaköre az allergiás megbetegedések volt.


- Az allergia népbetegség lett napjainkra, csaknem minden harmadik ember érintett valamilyen módon - mondta előadásában dr. Szalay Annamária. Kiváltó okok elsődlegesen a környezeti tényezők: környezetszennyezés, pollen, parlagfű, mosószer, szappan, gombák, atkák, állati szőrök, étel, gyógyszer, csípés. Az általános tünetek: orrfolyás, köhögés, bőrpír, fulladás is jelentkezhet. Ezek jelentkezésekor orvoshoz kell fordulni és allergiatesztet készíttetni, majd kezelni a beteget. A gyógyszer mellett hasznosak például a sóbarlangos kezelések is allergia esetén - tanácsolta a szakember. Dr. Kürti Rózsa, a kórház szemész főorvosa előadásában a szemészeti tünetekről - könnyezés, szemviszketés, gyulladásos folyamatok - szólt. Mint elhangzott, maradandó látásromlást az allergiás szembetegségek nem okoznak csak akkor, ha szaruhártya szövődmény alakul ki. Legfontosabb a megelőzés, viseljünk napszemüveget, melyek a fény és a pollenek ellen is védenek, ne dörzsöljük a szemünket, gyakran és csak tiszta vízzel mosakodjunk, a szemcsepp pedig tartósítószer mentes legyen - javasolta a doktornő.

A patika napon fellépett a Kátai Medi-Song énekkar is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 10:43, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS A GYÖRFFYBEN

Az elmúlt félévben jelentős energetikai fejlesztések valósultak meg a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda József Attila utcai épületében.

2024. Február 22. 10:24, csütörtök | Helyi

JOGERŐSEN BEFEJEZŐDÖTT A KUNHEGYESI BÁNTALMAZÁSI ÜGY

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen befejeződött annak a 35 éves büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye,

2024. Február 22. 09:34, csütörtök | Helyi

AZ ELSŐ NAPSUGARAK SOKAKAT KICSALOGATOTTAK A SZABADBA

Ugyan nem volt az a tipikus kellemes tavaszias időjárás a Tisza-tónál, de az idei első napsugarak sokakat kicsalogattak a szabadba. A bátrabbak az erős szél ellenére is biciklire pattantak.

2024. Február 21. 16:59, szerda | Helyi

Nem volt „ingyen” a vendéglátás

A Tiszafüredi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy 26 éves tiszaburai nővel szemben, aki a saját vendégét lopta meg.