Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. December 19. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - Fotó:penzsztar.hu

Pécsi gimnazisták nyerték az idei PénzSztár versenyt

Pécsi gimnazisták nyerték az idei PénzSztár versenyt

A Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola és Gimnázium ZsANK nevű csapata lett az első a hetedik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Külhoni Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyen.

Az országos döntőben A Ravasz, az Agy és a 2 Csavaros eszű nevű békéscsabai csapat végzett a második helyen, míg a harmadik a ceglédi Team Wilson lett - közölte a rendező PénzSztár Versenyközpont az MTI-t szerdán.

Az elmúlt évhez hasonlóan az idén ismét egy olyan csapat nyert, amelyik egy évvel korábban már szerepelt a fináléban. Az október eleje óta zajló versenyre 1048 csapat, több mint 4000 hazai és határon túli magyar diák nevezett, a vetélkedő legfontosabb célja a középiskolás fiatalok pénzügyi, gazdasági és vállalkozási ismereteinek felmérése és bővítése volt, valamint olyan kompetenciák, mint például a csapatmunka, a szövegértés, a prezentációs készség fejlesztése.

A döntőben az öt csapatnak változatos feladatokat kellett teljesítenie, például egy újonnan induló befektetési alap portfólióját kellett összeállítaniuk. A csapatoknak az Európai Bizottság megadott tagjaival kellett képzelt televíziós interjúkat készíteniük, ezekből ki kellett derülnie, hogy a szóban forgó biztosoknak milyen kulcsfeladataik lesznek hivatali idejük öt évében. Az idén sem hiányzott a döntőből a szópárbaj, amelynek keretében a csapatoknak egymással szemben kellett megvédeniük ellentétes álláspontjaikat, de pénztörténeti feladat is volt.

A győztes és ezzel a 2019. évi PénzSztár címet kiérdemelt csapat tagjai elnyerték a verseny fődíjait, a Budapest Banktól fejenként 100-100 ezer forintot, részvételi lehetőséget a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központja által szervezett szakmai képzésen, valamint a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége által felajánlott egy-egy okostelefont.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.