Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Július 14. 05:00, péntek | Helyi

PEDAGÓGUS NAPI HANGVERSENY

PEDAGÓGUS NAPI HANGVERSENY

Ma nem tanítani jöttünk, ma szívünk ünnepel...

Ma nem tanítani jöttünk, ma szívünk ünnepel, boldog szívvel mi is köszöntjük a pedagógus napot - kezdte köszöntőjét Plósz Csilla, a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Erkel Ferenc Művészeti Iskolai Tagintézmény intézményvezetője az Erkel teremben tartott tanári hangverseny előtt, mely az iskola 75. éves jubileumi hangverseny sorozatának a része volt.

- Azért vagyok pedagógus, hogy a természetnek nyers gyémántját szép vigyázattal csiszoljam kristályba - ezzel a Németh László idézettel köszöntötte Plósz Csilla minden aktív és nyugdíjas pedagógus kollégáját, a gyémántcsiszolókat!

- Köszönöm elkötelezett, magas színvonalon végzett munkájukat, mindennapos helytállásukat. ma már tudományos kutatási eredmények sokasága igazolja, amit mi mindig is tudtunk: a magas színvonalú iskola, nevelés, oktatás kulcsfontosságú szereplője a pedagógus. Tapasztalataim szerint ma a pedagógusoknak sok-sok kihívással kell megbirkózniuk. Hitem és meggyőződésem, hogy az iskola mindenkor értékteremtő és kultúrateremtő intézmény, amely nem elégedhet meg azzal, hogy pusztán megrendelői igényeket teljesít. Hiszem, hogy a gyermeket szeretni és biztatni kell, hogy egészségesen fejlődjön, s az iskolákban biztonságot nyújtó érzelmi környezetet kell teremteni számára képességei szabad kibontakoztatásához. A művészetekkel, zenével való nevelés nem hiányozhat egyetlen gyermek életéből sem. Mi itt, a zeneiskolában, együtt a kollégákkal, nap mint nap szeretettel, türelemmel segítjük, vezetjük növendékeinket a zene birodalmában és csiszoljuk hangszeres, képzőművészeti és énekes tudásukat olyan szintre, amellyel kifejezhetik önmagukat, érzelmeiket. Így lesznek egészséges lelkületű, felnőve a társadalom számára kreatív, építő személyiségek. Hivatásunkat meggyőződéssel, hittel és sok-sok empátiával műveljük, mely számunkra is éltető energiát ad a mindennapok során felmerülő akadályok leküzdéséhez. Ezért azon fáradozunk, hogy minden gyermek kezébe kapja a jó zene kulcsát, s vele a rossz zene elleni talizmánt - fogalmazott az intézményvezető.

Az ünnepi műsorban felléptek a magánének tanszak fő tanszakos tanulói és a magánének tanszak kamarazenei csoportjai, Házi-Sáray Mária vezetésével, gitáron játszott Házi Róbert Csaba. Schrantz Máté zongorán Chopin darabot játszott, majd Székelyné Szabados Annamária tanárnő hegedűjátékát kísérte. Rab Zita Mónika Haydin darabot játszott zongorán, majd Urbánné Tóth Klára tanárnő csellójátékát, majd Dudás Enikő tanárnő vibrafon játékát kísérte.

A hangverseny végén nagy tapsot kapott a Csetreki Imre (trombita), Márki Zoltán (kürt), Soós Pál (harsona) és Parázsó Gábor (tuba) alkotta együttes, akik népszerű dallamokat adtak elő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.