Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2021. Július 03. 07:00, szombat | Helyi

PEDAGÓGUSOKAT KÖSZÖNTÖTTEK KARCAGON

PEDAGÓGUSOKAT KÖSZÖNTÖTTEK KARCAGON

A Déryné Kulturális Központban tartotta pedagógusnapi ünnepségét a Madarász Imre Egyesített Óvoda.

A megjelenteket Gulyás Ferencné intézményvezető köszöntötte, majd Szepesi Tibor polgármester ünnepi köszöntője hangzott el, aki ezután a Karcag Városi Önkormányzat nevében virággal köszöntötte Gulyás Ferencnét a Brunszvik Teréz-díj adományozása alkalmából, amelyet prof. dr. Kásler Miklós minisztertől kapott.
Gulyás Ferencnét Nagyné Varga Csilla, a Közalkalmazotti Tanács elnöke, valamint Szopkó Ferenc nagycsoportos óvodás verssel és virággal köszöntötte miniszteri elismerése alkalmából, Varga-Mici István, a Karcag Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is gratulált a rangos díjhoz az intézményvezetőnek.

Ezután a nyugdíjba vonuló kollégáktól búcsúztak el.
A Csokonai úti Óvodából 40 év szakmai munka után nyugdíjba vonul H. Tóth Jánosné, akinek életútját Gulyás Ferencné méltatta, Szepesi Tibor polgármester virágcsokorral köszöntötte, s itt adták át részére a miniszteri elismerést, a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.
A Csokonai úti Óvodából Konczné Pecze Margit is nyugdíjba megy, őt is az intézményvezető méltatta, s adta át részére a miniszteri kitüntetést, a polgármester és az elnök virággal köszöntötte nyugdíjba vonulása alkalmából.
A két óvónőt a Csokonai úti óvoda Bóbita és Margaréta csoportos gyermekei és az óvoda dolgozói köszöntötték.
A Jókai úti Óvodából Szalókiné Kovács Erzsébet óvodapedagógus köszönt el az óvodapedagógusi pályától, amit Gulyás Ferencné ismertetett, majd átadta részére a miniszteri elismerést, a polgármester és az elnök virággal köszöntötte a díjazottat, majd a Jókai úti Óvoda gyermekei és az óvoda dolgozói műsorral köszöntötték.
A Kuthen úti Óvodából Szabó Lajosné búcsúzik az óvodapedagógusi pályától, ő a miniszteri díját később veszi át. Szintén a Kuthen úti Óvodából vonul nyugdíjba Földi-Nagy Anna óvodapedagógus, akit az intézményvezető búcsúztatott, s adta át részére a miniszteri díjat, majd Szepesi Tibor virággal köszöntötte nyugdíjba vonulása alkalmából, s óvodásai és kollégái pedig műsorral köszöntek el tőle.
A Táncsics krt. 19. sz. óvodából Györfi Imréné dajka vonul nyugdíjba, akinek életútját Gulyás Ferencné intézményvezető ismertette, Szepesi Tibor polgármester virággal köszöntötte, majd az óvoda Napraforgó csoportos gyermekei és a dolgozók köszöntek el tőle rövid műsorral.
A Zöldfa úti Óvodából Spisák Dezsőné 40 év után megkezdi nyugdíjas éveit. Gulyás Ferencné méltatta életútját, majd átadta részére a miniszteri elismerést, a polgármester és az elnök virággal, óvodásai és kollégái műsorral köszöntek el tőle nyugdíjba vonulása alkalmából.

Az ünnepség második részében jubileumi jutalmakat adtak át.
25 éves jubileumi díjban részesült Szendrei Mária óvodapedagógus, aki később veszi át emléklapját, Mészárosné Csurgó Judit dajka, Kovács Istvánné dajka, Kovács István fűtő - karbantartó.
30 éves jubileumi díjban részesült Vadainé Boros Beáta óvodapedagógus, Kisné Diviki Anikó dajka, Bíró István fűtő – karbantartó.
40 éves jubileumi díjban részesült Romhányi Sándorné tagóvoda vezető óvodapedagógus, Szalókiné Kovács Erzsébet óvodapedagógus, H. Tóth Jánosné óvodapedagógus, Konczné Pecze Margit óvodapedagógus, dr. Kozákné Győző Erika óvodapedagógus, Földi-Nagy Anna óvodapedagógus, Sántháné Karászi Julianna óvodapedagógus, Szabó Lajosné óvodapedagógus,aki, későbbi időpontban veszi át emléklapját, Spisák Dezsőné óvodapedagógus, Györfi Imréné dajka.

A jubileumi jutalomban részesülőket zenés műsorral Galsi-Nagy Andrea óvodapedagógus köszöntötte.
A pedagógusnapi köszöntő és az intézmény által alapított díjak átadásával zárult.
A díjat Gulyás Ferencné adta át, Szepesi Tibor polgármester pedig virággal köszöntötte a díjazottakat.

Az Év pedagógusa lett a 2020/2021-es nevelési évben Szalókiné Kovács Erzsébet, a Jókai úti Óvoda óvodapedagógusa, Földi-Nagy Anna, a Kuthen úti Óvoda óvodapedagógusa, Spisák Dezsőné, a Zöldfa úti Óvoda óvodapedagógusa.
Az év pedagógiai munkát segítő díjat kapta Kovács Szabolcsné óvodatitkár, Györfi Imréné, a Táncsics krt. 19-es óvoda dajkája.

Az év óvodája ebben a nevelési évben a Táncsics krt. 17. - Székhely óvoda lett.
Az intézményi díjazottakat a Táncsics krt. 19-es óvoda Pillangó csoportja pünkösdölő műsorral köszöntötte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.