Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Augusztus 27. 23:41, vasárnap | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Piacokon árulta nagy tételben ismert márkák hamisítványait a mezőtúri nő

Piacokon árulta nagy tételben ismert márkák hamisítványait a mezőtúri nő

A Mezőtúri Járási Ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat azzal a mezőtúri nővel szemben, aki nagy tételben árult hamisítvány ruhákat és cipőket piacokon.

A nő 2022. június 2-án Túrkevén, a városi piacon több száz gyermek és felnőtt ruhaneműt, cipőt, papucsot árult, melyek mind ismert márkák hamisítványai voltak, amikor észrevette, hogy a Nemzeti Adó-és Vámhivatal járőrei ellenőrzést végeznek a piacon.

A nő ekkor gyorsan összepakolt és gépjárművel a helyszínről elhajtott, azonban a pénzügyőr járőrök felkutatták, és tőle a hamisítvány termékeket lefoglalták.

A nő a hamisítványok árusításával 11 különböző márka jogosultjainak összesen 9.134.515 forint vagyoni hátrányt okozott.

Az ügyészség a nővel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre, valamint a márkajogosultak képviseletében eljárók által bejelentett kár megfizetésének kötelezésére tett indítványt a vádiratában. A hamisítványokat illetően az ügyészség indítványozta azok elkobzását.

Az ügyben a Mezőtúri Járásbíróság fog dönteni.

A mellékelt fotót a nyomozó hatóság készítette az ügyben az egyik hamisítvány cipőről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.