Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2013. Május 17. 13:29, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Pintér: iskolarendőrség kezdi meg munkáját

Pintér: iskolarendőrség kezdi meg munkáját

A kiemelten veszélyeztetett iskolákban megkezdi működését az iskolarendőrség - jelentette be a belügyminiszter pénteken Budapesten. Pintér Sándor a most alakult Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács ülése után tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a nyomozók a tantestület tagjaként vesznek részt a nevelő munkában.

A belügyminiszter azt mondta, új szintre kell emelni a közbiztonságot, a bűnmegelőzéssel kapcsolatban a sok elméleti munka felhasználásával a gyakorlatra kell helyezni a hangsúlyt. Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság munkája jó példa arra, hogy megfelelő stratégiával lehet eredményeket elérni - tette hozzá.
Közlése szerint a bűnmegelőzés terén elvárt eredményekhez azonban kevés a rendőrség, a polgárőrség, a Belügyminisztérium, ehhez a társminisztériumok, a civil szerveztek együttműködésére van szükség, de az iskolák és a családok közreműködése is elengedhetetlen.
Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter azt mondta, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsnak innovatívnak és professzionálisan magas színvonalúnak kell lennie, és a testület által kidolgozott stratégiák révén remélhetőleg minél több embert lehet majd visszatartani bűncselekmény elkövetésétől.
Úgy fogalmazott, a bűnmegelőzés hosszú ideig elhanyagolt, formálisan kezelt területe volt a közéletnek, az ezredforduló után azonban sokkal több veszéllyel és kihívással kell szembenézniük az embereknek. A bűnmegelőzés a legolcsóbb bűnüldözés, hiszen ha sikerül valakit visszatartani a bűncselekmény elkövetésétől, már nem jelent kiadást az igazságszolgáltatásnak és a büntetés-végrehajtásnak - mondta a miniszter.
Hatala József, a tanács elnöke kifejtette, új megoldásokban gondolkodnak, továbbá ki kell választani azokat a célcsoportokat, amelyeknél a megelőzési munkával minimalizálni lehet az elkövetővé és a sértetté válást, és el kell érni, hogy az évek során a bűncselekmények száma jelentős mértékben csökkenjen Magyarországon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 10:58, szerda | Kék hírek

Hírek JNSZ vármegyéből

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 4 körözött személyt fogtak el, és 2 ittas gépjárművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

2024. Május 22. 07:34, szerda | Kék hírek

Hollandiában rekordszámú droglabort számoltak fel tavaly

A holland rendőrség rekordszámú, 151 droglabort számolt fel tavaly, szemben a 2022-ben fellelt valamivel több mint százzal, ugyanakkor kevesebb marihuánaültetvényt találtak, mint a megelőző évben

2024. Május 21. 13:58, kedd | Kék hírek

BETÖRŐPÁROS LETARTÓZTATVA

Tiszaörsön és Tiszaszentimrén tört be lakott és lakatlan házakba a páros, akiket a tiszafüredi rendőrök elfogtak, majd a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

2024. Május 21. 07:59, kedd | Kék hírek

Az elmúlt 72 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt három napban 15 személyt fogtak el, és 5 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.