Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. Július 11. 17:08, hétfő | Helyi

Pljeskavica is készült a táborban

Pljeskavica is készült a táborban

A süteményeket - ferdinánd, pogácsa, piskóta, fánk - Agócs Lászlóné, Rózsáné Bodnár Marianna, Kovácsné Nemes Margit, Kurucz Magdolna, Magyar Mónika és Sípos Istvánné sütötte meg a vendégeknek.

A „Karcag testvérvárosaiért” Közalapítvány Kuratóriuma a hétvégén Ifjúsági találkozót, tábort szervezett az Akácliget Gyógy- és Strandfürdőben a bácskossuthfalvai, a székelykeresztúri, a szepsi, valamint a karcagi tanulókkal és felnőtt szervezőkkel.

A táborozókat - településenként 20-20 diákot és hat felnőtt kísérőt - pénteken az dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke és Dobos László Karcag polgármester, a rendezvény védnöke köszöntött. Mindketten arról szóltak, mennyire fontos, hogy a határon túlról érkező diákok megismerkedjenek városunkkal, hagyományainkkal, ételeinkkel, kultúránkkal.

A program szombaton a strandon folytatódott, ahol Játék együtt, határok nélkül címmel játékos nap várt a diákokra. Vasárnap ugyanitt Sütés-főzés határok nélkül együtt címmel megtartott gasztronómiai délelőttön a karcagi és a testvérvárosok ízvilágából kaptak a táborozók kóstolót.

Karcag részéről az ebédet, a gulyáslevest dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és felesége Fazekas Irén készítette el, Nagy Csaba és felesége Székelykeresztúrról székelykáposztát főzött erdélyi ízekkel, a bácskossuthfalvaiak „pljeskavica” grill ételét Pecsenka András és felesége sütötte ki, míg a szepsi „lepcsánkát” Novák Andrea és PaedDr. Jana Ločová tálalta.

A süteményeket - ferdinánd, pogácsa, piskóta, fánk - Agócs Lászlóné, Rózsáné Bodnár Marianna, Kovácsné Nemes Margit, Kurucz Magdolna, Magyar Mónika és Sípos Istvánné sütötte meg a vendégeknek.

Címkék: Karcag, tábor

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 07:00, szerda | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT SZOMSZÉDJÁRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 71 éves törökszentmiklósi férfi letartóztatását,

2024. Május 07. 17:25, kedd | Helyi

Kiskorúakat rabolt ki este, másnap hajnalban már őrizetbe vették majd le is tartóztatták

Tiszafüredi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak a vármegyei kisközségben lakó 19 éves férfinak a letartóztatását, aki 2 kiskorútól – őket veréssel fenyegetve – csikart ki készpénzt.

2024. Május 07. 16:00, kedd | Helyi

KUTYÁS MAJÁLIS TISZAFÜREDEN

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megszervezték a Kutyás majálist a tiszafüredi Mancsos Pancsolóban. Az esemény ezúttal is sokféle érdekes programot tartogatott a résztvevőknek.

2024. Május 07. 14:39, kedd | Helyi

Kunyhó égett Karcagon

Kigyulladt egy tizenöt négyzetméter alapterületű épület kedd reggel Karcagon, a Partoskert 1 utcában.