Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2023. Szeptember 05. 05:02, kedd | Helyi

POSZTÓSNÉ KOVÁCS ÉVA ÓVODAPEDAGÓGUSSAL BESZÉLGETTÜNK

POSZTÓSNÉ KOVÁCS ÉVA ÓVODAPEDAGÓGUSSAL BESZÉLGETTÜNK

Karcag Város Pedagógiai díjat vett át Posztósné Kovács Éva, a Madarász Imre Egyesített Óvoda Takács Péter utcai Óvodájának tagintézmény-vezetője. Vele beszélgettünk.

- Köszönettel tartozom közvetlen feletteseimnek, akik érdemesnek tartottak erre a nívós díjra, másrészt a város vezetői felé, akik megítélték ezt számomra. Hatalmas élmény az ember munkásságában, amikor díjat kap - mondta az óvodapedagógus, aki a gyerekkel való tevékenykedést legalább annyira élvezi, mint maguk a gyerekek.
- A rácsodálkozó gyermeki szempárok varázsa a mai napig mozgatórugója munkámnak, de a családomban ápolt népi kultúra, a hagyományok jelenléte is fontos. Édesapám citerakört vezetett a város iskoláiban, vele együtt citeráztam és tanultam a népdalokat. Nagymamám órákon át mesélt nekem gyermekkoromban, felnőve számomra is kedvelt tevékenységgé vált a mesemondás. Édesanyámtól pedig a gyermekszeretetet, a gondoskodást örököltem. Ezek azok az értékek, amelyeket szeretnék továbbadni. Azt vallom, hogy a gyermek nevelése közös feladatunk a szülőkkel. Fontos, hogy otthon és az óvodában is azonos nevelési elveket tapasztaljon. Óvodánkban nagyon sok a hátrányos helyzetű gyermek, segítségre szoruló család.

- Tagintézmény-vezetőként több újdonságot is bevezetett az óvodában Posztósné Kovács Éva.
- Mikor 2010-ben tagintézmény-vezető lettem, kezdeményeztem a mozgásos, kézműves, hagyományőrző és logikai-matematikai tehetségműhelyek létrehozását a gyermekek és a szülők nagy örömére. Az óvoda arculatát közösen alakítom a szakmailag jól felkészült kolléganőimmel, átdolgoztuk a nevelési programunkat és megtanultuk a projekt módszerrel való tervezést is. A szakmaiságuk mellett erősségük a lelkesedésük, kezdeményezőkészségük, emberségük, amelyek elősegítették óvodánk fejlődését is, s így érhettünk el jelentős eredményeket az elmúlt években. A tanulást, az önképzést a mai napig is nagyon fontosnak tartom, diplomáim mellett több akkreditált továbbképzésen is részt vettem és vezetői szakvizsgát is tettem - sorolja az óvónő, aki számára a kikapcsolódást az olvasás és a család jelenti.

- Réka lányunk pszichológus, fiunk, Ádám kontrolling-szakember egy nemzetközi cégnél. Két unokánk van, Balázs hat, Marci négyéves és október elejére várjuk Bercel nevű harmadik unokánkat. Öröm számomra, amikor az unokákkal kirándulunk, minden érdekli őket a repülő múzeumtól a strandolásig, így mindig oda megyünk, ahová ők szeretnének - árulta el Posztósné Kovács Éva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 15:00, szombat | Helyi

IDÉN IS MEGRENDEZTÉK A SZAK-MA BÁLT

Idén is megrendezésre került a Szak-ma Bál Karcagon. A jótékonysági bálnak a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár adott helyet.

2024. Május 11. 08:36, szombat | Helyi

Megemlékezés A Városháza dísztermében

A Karcagi Városháza dísztermében dr. Pintér Zoltán Árpád önkormányzati képviselő , a Kováts Mihály Baráti Társaság Egyesület elnöke méltatta Fabriczy Kováts Mihályt

2024. Május 11. 07:00, szombat | Helyi

BEMUTATTÁK A KARCAG CYCLING TEAM-ET

Új szakosztállyal ismerkedhettek meg a karcagiak, de a hazai és a nemzetközi kerékpár-sport is. Hivatalosan is bemutatták a Karcag Cycling Team-et, amelynek első komoly megmérettetése az országúti magyar bajnokság.

2024. Május 10. 17:04, péntek | Helyi

Kováts 300

Magyarországon- szülővárosát leszámítva- alig ismerik a nevét, miközben az amerikai hadsereg a könnyűlovasság megteremtőjét megillető tisztelettel őrzi emlékét.