Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Szeptember 17. 09:13, szombat | Helyi
Forrás: iszolnok.hu

Príma díjat kapott Daróczi Erzsébet

Príma díjat kapott Daróczi Erzsébet

A közönség díját Daróczi Erzsébet újságíró kapta

Vállalkozók, munkaadók viszik a megyében is tovább a Prima Primissima díj ötletét már sokadik esztendeje, a pénzügyi alapokat is ők biztosítják. A megyei kuratórium javaslatokat gyűjt, többféle “műfajban” jelölteket állít, aztán nyomtatott sajtóútján lehet szavazni. Az idén is három Prima-díjast választottak, de nem maradt el a közönség díj kiosztása sem.

Kővári Lászlóné lassan már ötven éve munkálkodik a megyeszékhely, de a megye sportjában testnevelőként, sportszervezőként, alapítvány tevőként is, ezt a sok évtizedet. Nem kevesebb szerepet vállalt a szabadidősport népszerűsítésében, a diáksport szívügye volt pályafutása alatt. Mindennek az eredményeit ismerték el a díjjal. Grúber Károly főorvos a megyei kórház traumatológiáján már több mint harminc éve igyekszik a lehető leggyorsabban fölfedni a sürgősségi osztályra bekerülők sérülését, és a lehető legrövidebb időn belül meg is kell kezdenie kollégáival együtt a beteg ellátását, hogy minél jobbak legyenek az esélyei a fölépülésre. A rá adott voksok szép száma bizonyítja, hogy betegei becsülik a munkáját, s hogy érdemesnek tartják a díjra. Czupp Pál a maga szorgalmából tanulta a fafaragást, számtalan munkája látható kiállításokon és nem csupán itthon, de külföldön is. Elsősorban a Kunság világa jelenik szobraiban, kisplasztikáiban, de jelentős magángyűjteményt is gondoz Kunhegyes és környéke népi tárgyaiból, amiket saját múzeumában tár a közönség elé. Mindkét teendője a szűkebb közösség szeretetét, a népi örökség tiszteletét mutatja meg az arra járóknak, erre figyelt föl a kuratórium és így nyerte el a területi Prima-díjat. A közönség díját Daróczi Erzsébet újságíró kapta, aki ugyancsak a Kunság életét írja meg a megyei napilapban, az adományozók szerint nagy beleérzéssel, a rászorulók iránti segítő szándékkal.

Tiszteletbeli Prima-díjat kaptak a nemrég világbajnoki címet nyert a katonai ejtőernyős válogatott tagjai is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.