Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2021. December 04. 09:17, szombat | Helyi

PROGRAMOK, FELADATOK A SZENTANNAIBAN

PROGRAMOK, FELADATOK A SZENTANNAIBAN

Gyökeres Sándorral a Szentannai Sámuel Református Gimnázium,Technikum és Kollégium intézményvezetőjével beszélgettünk.

Szó esetta tanévben, az iskolát érintő kérdésekről, a megvalósult programokról, feladatokról és a vírushelyzetet érintő prevenciós feladatokról, teendőkről és a bevezetett intézkedésekről is.

Üdvözlöm Gyökeres Sándort, a Szentendrei Sámuel Református Gimnázium Technikum és szakközépiskolának az intézményvezetőjét. Az elmúlt időszakban milyen fontosabb események, programok történtek az iskola életében?
- A tanévkezdést követően hagyományosan a Szent Anna-i napok voltak az első olyan iskolai, csak iskolai megemlékezés, amin részt vettünk, és az hagyományos formában a szokásos feltételek mellett lezajlott. Természetesen megünnepeltük nemzeti ünnepeinket és az egyéb feladatainkat is elláttuk. A későbbiekben még a nyílt nap van előttünk, ami ebben a félévben várható, az egy jövő hét végén lesz egy rendezvényünk.

- Hogyan készülnek az adventi időszakra és magára a decemberre?
- Hát a rendkívüli helyzetben vagyunk ismét. Ez a vírusfertőzésnek a fertőzöttségnek az emelkedése, ez miránk is nagyon komoly terheket ró, így a tervek mindig olyanok, hogy amennyiben olyan lesz a kialakult helyzet, akkor természetesen ezeket nagyon alaposan át kell gondolni, és valószínűleg a megtartásukat el kell halasztanunk.

- Említette a vírushelyzetet. A következő kérdés erre irányul, hiszen ugyan a járvány negyedik hullámában vagyunk. Itt az iskolában milyen védelmi intézkedések vannak, illetőleg átoltottság tekintetében, pedagógusok és tanulók tekintetében mit lehet elmondani?
- Nem ér bennünket most már fölkészületlenül, hiszen egy olyan dologról van szó, ami már az elmúlt években is jelen volt, de most súlyosbodott, tehát erősítettük ezeket az intézkedéseket, elsősorban természetesen a megelőzés érdekében, hiszen az elmúlt időszakban két munkatársunkat is elveszítettük, tehát nagyon komolyan vesszük ennek a hatásait. Az intézményen belül most már kötelezővé tettük a maszk viselését, belépéskor a kézfertőtlenítés kötelező. Minden egyes mellékhelyiségünkben kézfertőtlenítőszert helyeztünk el, tanórákon is viselni kell a maszkot és a másfél méteres két méteres védőtávolságot meg kell tartani. Jelen pillanatban az iskolában a nevelőtestület átoldottsága 95 százalékos. A tanulóink átoltottsága 50 százalék körüli, valamivel talán több, mint ötven százalék. Ez azonban nem arányosan oszlik meg, a magasabb évfolyamokon ez nagyobb arányú. Emiatt a rendezvényeket kell majd még átgondolnunk, ami előtt állunk, hogy azokat hogyan tudjuk megszervezni, milyen kiegészítő intézkedések mellett. Ez most még folyamatban van, ebben még nem született döntés. Összességében véve én úgy gondolom, hogy amit csak lehetett, megtett az intézmény azért, hogy ilyen vírushelyzetben a tanulóinkat és a tanárainkat megvédjük. Minden hónapban egyébként az első hónap első tanítási napján fölmérjük, hogy hány hiányzónk van. Azt mondhatjuk, hogy ez szeptember óta közel állandó értéken van, tehát pillanatnyilag még nem emelkedett meg a hiányzás.

- Milyen módon, hogyan tudnak felkészülni arra az eshetőségre, ha esetleg digitális oktatásra kerülne sor?
- Erre az eshetőségre fölkészültünk az elmúlt évekhez hasonlóan. A két számítógép szerverünket állítottuk rendszerbe, amelyen keresztül ismét a modellrendszert indítjuk be. Ez külön van a 12-13. évfolyamosoknak is külön van egy másik szerver a 9-11. évfolyamon tanuló tanulóink részére. Ez egy komplex tanulásirányító rendszer, amelyen keresztül elérjük a tanulóinkat, kisfilmektől kezdve akár élő beszélgetések formájában is, és a tanulói munkákat is be tudjuk kérni, ellenőrizni, vizsgálni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:00, vasárnap | Helyi

BOROTVAPENGÉVEL FENYEGETŐZÖTT

A Szolnoki Járási Ügyészség rablás büntette miatt indítványozta egy 39 éves szolnoki férfi letartóztatását.

2024. Május 11. 15:00, szombat | Helyi

IDÉN IS MEGRENDEZTÉK A SZAK-MA BÁLT

Idén is megrendezésre került a Szak-ma Bál Karcagon. A jótékonysági bálnak a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár adott helyet.

2024. Május 11. 08:36, szombat | Helyi

Megemlékezés A Városháza dísztermében

A Karcagi Városháza dísztermében dr. Pintér Zoltán Árpád önkormányzati képviselő , a Kováts Mihály Baráti Társaság Egyesület elnöke méltatta Fabriczy Kováts Mihályt

2024. Május 11. 07:00, szombat | Helyi

BEMUTATTÁK A KARCAG CYCLING TEAM-ET

Új szakosztállyal ismerkedhettek meg a karcagiak, de a hazai és a nemzetközi kerékpár-sport is. Hivatalosan is bemutatták a Karcag Cycling Team-et, amelynek első komoly megmérettetése az országúti magyar bajnokság.