Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 07. 08:39, szombat | Helyi

PROJEKT ZÁRÓ RENDEZVÉNY

PROJEKT ZÁRÓ RENDEZVÉNY

A pályázat célja a köznevelés eredményességének és hatékonyságának növelése, az egész életen át tartó tanuláshoz való hozzáférés elősegítése

A Karcagi Tankerületi Központ 238,1 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az EFOP-3.3.5-17 – a „Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Kísérleti Program kísérleti megvalósítása” című konstrukció keretein belül.

Az elnyert pályázati összegből a Karcagi Tankerületi Központ 15 intézményének 26 feladatellátási helyén 2018. és 2019. év június 3. és 4. hetében 4762 tanuló vett részt napközis vagy bentlakásos tematikus táborban.


A projekt keretében tervezett tematikus táborok megvalósultak, jelenleg a projekt pénzügyi zárása zajlik.


A pályázat célja a köznevelés eredményességének és hatékonyságának növelése, az egész életen át tartó tanuláshoz való hozzáférés elősegítése, az alap- és kulcskompetenciák nem formális és informális módszerekkel való fejlesztése.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, a Karcagi Tankerületi Központ 15 intézményének 26 feladatellátási helyén, Karcag, Kunmadaras, Kisújszállás, Tiszafüred, Nagyiván, Tiszaigar, Tiszaörs, Tiszaszőlős, Nagyiván, Kunhegyes, Tiszagyenda, Tomajmonostora, Abádszalók, Törökszentmiklós, Tiszatenyő, Kengyel, Fegyvernek, Örményes, Mezőtúr és Túrkeve településeken valósult meg.
Az Oktatási Hivatal EFOP-3.2.15-VEKOP-17 projektje keretében felkészített 182 fő vezető pedagógus szervezésében, 22 fő animátor és 182 fő segítő pedagógus közreműködésével két év alatt a 182 napközis és 22 bentlakásos tematikus tábor valósult meg. A programokat önkéntesek és iskolai közösségi szolgálatot teljesítő diákok támogatták munkájukkal.


A fejlesztés eredményeként az Oktatási Hivatal EFOP- 3.2.15-VEKOP-17 projektje keretében kifejlesztett tartalmak beépültek az intézmények pedagógiai programjaiba, a nem formális és az informális tanulási módszerek így a vezető pedagógusok bevonásával intézményesülnek. A pedagógusok módszertani kultúrájának fejlesztése támogatja az integrált oktatás megvalósulását, erősíti a nem formális és az informális keretek között, nyitott tanulási környezetben megvalósuló programok, módszertanok szélesebb körű elterjedését, melyek hozzájárulnak a társadalmi együttműködés erősítéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.