Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. December 21. 18:33, kedd | Helyi

PRÓZAMONDÓ VERSENY

PRÓZAMONDÓ VERSENY

Immáron negyedik alkalommal rendezték meg a Déryné Kulturális Központban az „Olvastad már?” elnevezésű prózamondó versenyt.

Évek óta jelen van az iskolák és a könyvtárak életében is az olvasás népszerűsítése, amelynek egyik célja, hogy a gyerekekkel megszerettessék az olvasás adta örömöket.

-A városi könyvtár több évtizede rendez mesemondó versenyt kisiskolásoknak. Ezeket a meséket váltják fel azok az elbeszélések és regényrészletek, amelyeken keresztül a kamaszodó fiatalok egymásnak ajánlhatják az olvasást, így az ezáltal is népszerűsödik. Mivel november az olvasás hónapja, így talán még inkább hangsúlyosabbá válik ez a tevékenység. Napjainkban jut nagyobb szerephez az élményolvasás, amely megerősít minden generációt abban, hogy igenis a felgyorsult és digitalizált világ ellenére, van létjogosultsága az olvasásnak, pótolhatatlan jelentőséggel bír a digitális mindennapok közepette

-fogalmazta meg gondolatait Szabó Péterné gyermekkönyvtáros

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.