Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. November 04. 05:00, szombat | Helyi

RAJZPÁLYÁZAT EREDMÉNYHIRDETÉSE

RAJZPÁLYÁZAT EREDMÉNYHIRDETÉSE

Közel 150 különböző pályamunka érkezett a Városi Csokonai Könyvtár által kiírt rajzpályázatra. Az eseményre az Országos Könyvtári Napok keretein belül került sor.

Szabó Péterné gyermekkönyvtáros elmondta, hogy tizenhetedik alkalommal rendezték meg az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatát, amely idén a szakmának országosan az egyik legnagyobb szintű összefogása volt.

-Mindig van egy mottó, amely mentén halad a programsorozat kínálata; idén a „híd” szerepet próbálta erősíteni; a generációk között, illetve a különböző történetek közötti kapcsolatot próbálja előtérbe helyezni. Igyekeztünk a saját programjainkkal is minél több korosztályt megszólítani. Volt új projekt is; egy finom kávé és halk, lágy zene mellett lehetett felfedezni a régi, illetve az új köteteket a könyvtárukban. Ezen kívül könyvbemutatóval, rajpályázattal kicsiknek és nagyoknak, rendhagyó irodalom órával, gyermekjógával, művészeti előadással, valamint a hagyomány és a mai kor ötvöződésén keresztül egy divatbemutatóval is készültünk az érdeklődőknek-mondta el a szervező.

Dr. Kasuba Jánosné, a Könyvtárostanárok Munkaközösségének a vezetője, aki a rajpályázatra készült művek zsűrizésében vállalt főszerepet elmondta, hogy közel százötven, különböző technikával készült pályamunka érkezett.

-A gyermekeknek olvasmányélmény alapján kellett megrajzolniuk a kedvenc történetüket. Óvodából és iskolából is egyaránt érkeztek pályaművek. A mai digitalizált világban kifejezetten fontosnak tartjuk, hogy olvassanak, rajzoljanak a gyerekek. A verseny céljai között nem titkolt szándékként is szerepelt, hogy népszerűsítsük ezeket a tevékenységeket. Büszkék vagyunk erre a kiállításra, büszkék vagyunk minden nevezőre, aki részt vett ezen a felhíváson-mutatott rá a dr. Kasuba Jánosné.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.