Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. Október 27. 05:00, csütörtök | Helyi

RANGOS ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLT A PEDAGÓGUS

RANGOS ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLT A PEDAGÓGUS

A katolikus nevelés-oktatásban végzett kiemelkedő szolgálatért Borsosné Herczegh Judit tanító a Szent Gellért- díj ezüst fokozatát vette át a közelmúltban dr. Ternyák Csaba érsektől.

Tanítóként azt vallom, hogy hatalmas kincs van a kezünkben - mondja Borsosné Herczegh Judit, a Györffy István Katolikus Általános Iskola igazgatóhelyettese, aki munkáját hittel, szeretettel, elhivatottan végzi, amelyet a sokrétűség és dinamizmus jellemez. Tevékenységét egyaránt nagyra értékelik kollégái, tanítványai és a szülők is.

- Megtisztelő és felemelő érzés tölt el, ha visszagondolok arra a napra, amikor átvehettem a díjat. A szentmise hihetetlen módon megérintett, azt gondolom, hogy a Szentlélekkel találkoztam. Olyan felemelő érzést éltem át, amit nem tud az ember elmondani, csak átérezni. Végiggondoltam a szentmise ideje alatt mi az, amit a Jóistentől eddig kaptam, mi az, amit megígérhetek neki a következő éveim alatt mint pedagógus. Az elismerést nemcsak magaménak érzem, ehhez kellettek a vezetőim, a kollégáim, a gyerekek, a családok. Ezt a díjat így egészben a Györffy István Katolikus Általános Iskolának is fel lehet ajánlani - mondta Borsosné Herczegh Judit.

A díjazottnak már gyerekkorában határozott elképzelése volt pályaválasztásáról.
- Egyedüli gyerekként mindig igényeltem körülöttem a társaságot és a gyermekbaráti kört, valamint tanítóim egykori iskolámban, az Arany Jánosban meghatározó élményekkel, biztatással és bátorítással voltak felém, hogy ezt a pályát válasszam. Tanítóként azt vallom, hogy hatalmas kincs van a kezünkben, a gyerekek rettentő értékes szeretettel, igaz odafigyeléssel vannak felénk, s leginkább ez a korosztály az, ami engem megfogott, ezért választottam a tanítói pályát. Pályakezdő éveimet volt iskolámban kezdtem, ahol pedagógusként nagy szeretettel fogadtak egykori tanítóim és tanáraim. Minden igyekezetemmel azon voltam, s a mai napig azon vagyok, hogy a gyerekek és a szülők előtt is hiteles legyek, szívünk együtt dobbanjon minden egyes tanórán - vallja.

A díjazott jelenlegi iskolájában, a Györffy István Katolikus Általános Iskolában 2001 óta tanít, s mára több diplomával is rendelkezik.
- Folyamatosan szükségét érzem annak, hogy a pedagógiai módszertani kultúrámat frissítsem és a kor kihívásainak megfelelő pedagógiai elvekkel, ismeretekkel gazdagodjak. Így szakvizsgázott pedagógiai programban vettem részt, fejlesztő pedagógusként végeztem, majd gyakorlatvezető, mentortanár lettem. Arra törekszem, hogy a pályakezdő, illetve gyakornoki idejüket töltő pedagógusok bizalommal forduljanak felém.

Ha újrakezdhetné is ezt a pályát választaná, mert az elmúlt harminc éve meggyőzte arról, hogy neki ez az útja.
- Azt sem titkolom, hogy 2015 szeptemberétől, mióta a Jóisten ezt az utat megmutatta nekem, hogy valóban itt van a helyem a pályán, azóta ezt teljes hittel, szívvel igyekszem végezni. Pedagógusként, illetve vezetői feladataim mellett azt gondolom, hogy nem 8 órás, hanem 0-24 órás a hivatásom. Ehhez rengeteg megértést, türelmet, támogatást kaptam és kapok a mai időben is a férjemtől és három fiamtól is. Hétvégeken igyekszem feltöltődni, a fiaimhoz való utazást kirándulással egybekötjük, nyáron pedig az olvasásra is jut időm - mondja a tanítónő, aki az elmúlt évtizedekben több sok tehetséges tanítványt indított el.

Örömmel igyekszik felfedezni mindenkiben az értéket és a jót, s ennek megfelelően úgy irányítani, hogy valóban sikereket érjen el egy-egy tantárgyból.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:00, kedd | Helyi

KOPJAFA AVATÁS A VADÁSZHÁZNÁL

A Karcagi Nagykun Vadásztársaság fennállásának 150 éves évfordulója alkalmából kopjafát állított a Vadászháznál.

2024. Május 07. 12:50, kedd | Helyi

ŐRIZETBEN

Egy középkorú férfi lopásokkal keserítette meg a jászladányiak életét. A nyomozók elfogták a notórius tolvajt, kihallgatták és kezdeményezték letartóztatását.

2024. Május 07. 11:00, kedd | Helyi

TÉRSÉGI VADÁSZNAP

A Karcagi Nagykun Vadásztársaság fennállásának 150. évfordulója alkalmából Térségi Vadásznapot rendezett Karcagon, a Múzeumkertben.

2024. Május 07. 09:26, kedd | Helyi

TOUR DE HONGRIE JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A kerékpáros körverseny biztonsága érdekében több helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani.