Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2024. Május 24. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: karcag tv

REDEMPTIOS EMLÉKPARKOT AVATTAK

REDEMPTIOS EMLÉKPARKOT AVATTAK

Redemptios Emlékparkot avattak Berekfürdőn.

Csíkos Sándor, a nemzet színésze Tóth Árpád- verssel köszöntötte a berekfürdői redemptiós emlékpark avatására érkezett vendégeket. A Kossuth- díjas színművész Berekfürdő emeritus nagykun kapitánya. A jászkun kerület huszonöt települése 1745-ben pénzért megváltotta elvesztett kiváltságait.


MOLNÁR LAJOS, Berekfürdő polgármestere:

-A gyökereinket azokat igenis erősítsük meg, ápoljuk. A múlt nem önmagában kell, hogy legyen, hogy csak büszkék legyünk rá, hanem azért, hogy erőt adjon nekünk ahhoz, hogy amik dicső dolgok voltak a múltban, ahhoz méltóképpen éljünk.

A török háborúk után, 1702-ben I. Lipót király rendeletben törölte el a jászok és kunok korábbi kiváltságait, ezzel jobbágysorba süllyesztve őket.


F. KOVÁCS SÁNDOR, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP:

-Berekfürdő települése itt a Nagykunság közepén jelet állított. Jelet állított az itt lakóknak, azoknak, akik távoli vidékekről jönnek, hogy ez a föld a kunoké. Volt és lesz!
Narráció: A magyar országgyűlés 2014. februárjában történelmi emléknappá nyilvánította május hatodikát, a Jászkun Redemptio Emléknapját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 16:00, vasárnap | Helyi

18 HÁZBA TÖRT BE A PÁROS

Tiszaörsön és Tiszaszentimrén tört be lakott és lakatlan házakba a páros, akiket a tiszafüredi rendőrök elfogtak, majd a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

2024. Június 16. 09:00, vasárnap | Helyi

BAJNOK LETT A CSAPAT

A Magyar Kézilabda Szövetség által rendezett bajnokság III. osztályú H csoportjában a Sütő Kézisuli U17-es leány csapata bajnok lett.

2024. Június 15. 14:00, szombat | Helyi

MEGKEZDŐDÖTT A NYÁR UTCA FELÚJÍTÁSA

Megkezdődött a Nyár utca felújítása. A beruházás végeztével gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés a Széchenyi sugárút és a Gyarmati utca között.

2024. Június 15. 11:00, szombat | Helyi

ÁROKBA HAJTOTT A KAMION

Árokba borult egy teherautó Törökszentmiklósnál, a sofőr a vezetőfülkébe szorult.