Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Július 20. 05:00, szerda | Helyi

REFORMÁTUS KÖZÉPISKOLÁK TALÁLKOZÓJA

REFORMÁTUS KÖZÉPISKOLÁK TALÁLKOZÓJA

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium adott otthont a Kárpát-medencei Magyar Református Középiskolák XXV. Találkozójának.

A találkozó megnyitóját a Református Nagytemplomban tartották, ahol Ft. Püski Lajos püspök-helyettes igehirdetése után Nt. Koncz Tibor esperes és Szepesi Tibor polgármester köszöntötte a történelmi Magyarország területéről érkezett 50 iskola - köztük Kárpátalja, Erdély, Partium és a Felvidék református oktatási intézményeinek küldötteit. A több száz diákot és a kísérő pedagógusokat a Magyarországi Református Zsinati Oktatási Iroda vezetője, dr. Pap Kornél is köszöntötte.

A Karcagi Református Egyházközség zászlót adományozott a találkozónak, amelyet F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő adott át, megáldotta Ft. Püspöki Lajos püspök-helyettes, a zászlóanya F. Kovács -Bocskay Anna pedig emlékszalagot kötött rá, majd átadta azt megőrzésreTóth Barnának, a házigazda gimnázium igazgatójának,aki szintén köszöntöttea vendégeket ésfelidézteaz elmúlt 25 év találkozóinakérdekességeit.

Az egyház kórusainak műsora után a jubileumi találkozón résztvevők a Nagykun Honvéd Banda rézfúvós együttes vezetésével a városközpontban felvonulással ért véget az első nap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.