Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Június 12. 21:36, szerda | Helyi

Régi klasszikus, új köntösben

Régi klasszikus, új köntösben

Koromsötét, füst és sejtelmes színek jellemzik a karcagi Brain Drain zenekar új klip-jét, amely egy 1985-ben íródott KFT klasszikus.

Az idén 10 éve megjelent „Szemtől szemben” c. lemez anyagával koncertező fiúk ezúttal Perge Adriánnal (Seňor zenekar) kiegészülve tárták a hallgatóság elé a Bál az operában rock változatát. Ennek elkészítése alatt az eredeti előadóval folya-matosan konzultáltak, így a végeredmény mindkét fél tetszését elnyerte. Ter-mészetesen videoklip is ké-szült hozzá, amely május 3-án debütált, és az első 48 óra alatt több mint tízezren nézték meg. Az újragondolt változat több zenével foglalkozó magazin érdek-lődését is felkeltette, töb-bek között Erdélyben is.- Amikor Peti felvetette az ötletet, elutasító voltam. Az-tán persze addig győzködött, hogy belementem. Elég soká-ig lappangott a fiókban, de ami-kor a KFT-vel sikerült felven-nem a kapcsolatot, és megkap-tuk az engedélyt, nagy lendüle-tet adott a csapatnak. Adrián az első szóra elvállalta a közremű-ködést, és igencsak kivette a ré-szét a felvétel feladataiból. Igazi csapatmunka zajlott: Peti kitett magáért, hogy a lehető legjob-ban szóljon a dal, Gergő a klipen gondolkozott, míg én a jogi pro-cedúrát jártam ki, miközben tar-tottam a kapcsolatot az eredeti előadóval – mondta Törőcsik István, a zenekar vezetője.Nagy Pétertől megtudtuk, hogy a forgatás jó hangulatban telt.- Négyéves koromban vol-tam először KFT koncerten, és akkor beleivódott a fejem-be ez a dal. A dal elkészültének során szükség volt némi ko-ordinálásra a szerzők részéről, de különösebb módosításokra nem kellett sort keríteni. A for-gatás egy hangárban zajlott a kunmadarasi reptéren, ahol igencsak hideg, viszont annál jobb hangulat volt. Mivel egyi-künk sem színész, jókat derül-tünk egymás bakijain - emléke-zett vissza a gitáros.- Örülök, hogy a saját stílu-sunkat sikerült ötvözni az eredeti dallal. Külön megtisztel-tetés számunkra, hogy Bornai Tibor elégedetten nyilatko-zott a dalról, ugyanis állítá-sa szerint nem szereti a fel-dolgozásokat, de a mienk na-gyon megfogta – nyilatkozta Kustár Gergely, akitől meg-tudtuk, hogy a klip forga-tása egy egész napot vett igénybe, mert a forgatás-nál sok beállítást kipró-báltak. - Mindenképpen misztikus hangulatot sze-rettünk volna reprezentál-ni, ami úgy érzem, sikerült is – tudtuk meg a zenekar basszusgitárosától.Perge Adrián, a Seňor ze-nekar billentyűse elmond-ta, hogy a Brain Drain-nel a jó kapcsolat már régen ki-alakult.- Pisti például tavaly ki-segített bennünket egy koncerten, ahol már egy-két dolog szóba került a jövőt illetően. A felkérés-re egy hatalmas IGEN-t mondtam. A feldolgozás-ban az eredeti dal gerin-ce megmaradt, de sokkal modernebb lett, sok apró újí-tást tettünk bele. A legjobb kri-tikának mindenképpen azt tar-tom, hogy a KFT tagjainak egy-öntetűen tetszett a dal, és kol-légáknak neveztek bennünket – mondta Adrián.A zenekar jelenleg őszi fellé-péseit szervezi. Többször kon-certeznek majd a fővárosban, és meghívást kaptak Szerbiába is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.