Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2022. Január 22. 08:36, szombat | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

RENDŐRKÉZEN A ZSAROLÓ

RENDŐRKÉZEN A ZSAROLÓ

A kunszentmártoni rendőrök a Tisza MEKTO egységének közreműködésével egy áruház parkolójában, a zsarolt pénz átadásakor fogtak el egy 45 éves férfit. A jogsértőt a nyomozók őrizetbe vették.

Egy kunszentmártoni lakos tett bejelentést a rendőrségre, hogy egy helyi férfi 2022. január 14-én megjelent az otthonánál, ahol őt megöléssel és családja bántalmazásával, valamint ingatlana felgyújtásával fenyegette meg, amennyiben nem ad részére készpénzt. Másnap ismét megjelent a zsaroló a sértett házánál újabb fenyegetésekkel, aminek egy sokkoló eszköz felmutatásával adott nyomatékot. Az így megfélemlített sértettől kikényszerített egy későbbi időpontra szóló találkozót, amin egyeztetik az általa követelt 300.000 forint átadásának részleteit.

A kunszentmártoni rendőrök a Tisza MEKTO egységének közreműködésével 2022. január 20-án a követelt pénz átadásakor egy áruház parkolójában elfogták a 45 éves férfit. A rendőrök az átvett készpénzt a gyanúsított zsebében megtalálták, lefoglalták és a sértett részére visszaadták.

Az eljárás során a nyomozók tudomására jutott, hogy a zsaroló férfi pár nappal korábban egy másik helyi lakost is minden előzmény nélkül megkeresett az otthonánál, akit robbantással fenyegetett, de ebben az esetben pénzt nem követelt.

A nyomozók a férfit zsarolás bűntett, valamint zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A hatóság a jogsértő őrizetbe vételéről határozott, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 28. 05:04, szombat | Helyi

REKORD BEVÉTEL VÁRHATÓ A SZÁLLODÁKBAN

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján 2022-ben rekordbevételre lehet számítani a magyar szállodákban - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség televíziónkkal

2022. Május 28. 05:03, szombat | Helyi

ÚJABB SIKEREK A SZAKMAI VERSENYEN

A Szentannai Sámuel Református Középiskolában Simon Gyula szakoktatóval beszélgettünk, hiszen két diákja ismét újabb sikereket ért el egy szakmai versenyen.

2022. Május 28. 05:01, szombat | Helyi

SZÉPÜL FŐTERÜNK

Molnár Pállal, a Városgondnokság vezetőjével a Főtéren beszélgettünk a tavaszi munkákról.

2022. Május 28. 05:00, szombat | Helyi

LEÉGETT AZ ÉTTEREM TISZAFÜREDEN

Kigyulladt egy fatároló Tiszafüreden, a Kikötő körúton.