Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Január 22. 08:36, szombat | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

RENDŐRKÉZEN A ZSAROLÓ

RENDŐRKÉZEN A ZSAROLÓ

A kunszentmártoni rendőrök a Tisza MEKTO egységének közreműködésével egy áruház parkolójában, a zsarolt pénz átadásakor fogtak el egy 45 éves férfit. A jogsértőt a nyomozók őrizetbe vették.

Egy kunszentmártoni lakos tett bejelentést a rendőrségre, hogy egy helyi férfi 2022. január 14-én megjelent az otthonánál, ahol őt megöléssel és családja bántalmazásával, valamint ingatlana felgyújtásával fenyegette meg, amennyiben nem ad részére készpénzt. Másnap ismét megjelent a zsaroló a sértett házánál újabb fenyegetésekkel, aminek egy sokkoló eszköz felmutatásával adott nyomatékot. Az így megfélemlített sértettől kikényszerített egy későbbi időpontra szóló találkozót, amin egyeztetik az általa követelt 300.000 forint átadásának részleteit.

A kunszentmártoni rendőrök a Tisza MEKTO egységének közreműködésével 2022. január 20-án a követelt pénz átadásakor egy áruház parkolójában elfogták a 45 éves férfit. A rendőrök az átvett készpénzt a gyanúsított zsebében megtalálták, lefoglalták és a sértett részére visszaadták.

Az eljárás során a nyomozók tudomására jutott, hogy a zsaroló férfi pár nappal korábban egy másik helyi lakost is minden előzmény nélkül megkeresett az otthonánál, akit robbantással fenyegetett, de ebben az esetben pénzt nem követelt.

A nyomozók a férfit zsarolás bűntett, valamint zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A hatóság a jogsértő őrizetbe vételéről határozott, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.