Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. December 17. 10:08, péntek | Helyi

RENDŐRSÉGI ELLENŐRZÉS

RENDŐRSÉGI ELLENŐRZÉS

Ellenőrzési akciót tartottak városunkban a Karcagi Rendőrkapitányság rendőrei, akik jégkaparót, jégoldót is adatk a szabályosan közlekedő autósoknak. A részletekről Bakóné Tóth Éva r. őrnagyot kérdeztük.

Télen a közlekedési balesetek jellemző oka az, hogy a járművezetők nem az időjárási lehetőségeknek és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. Fontos, hogy megfelelően gondoskodjanak a járművek téli felkészítéséről, illetve saját maguk látására is kell, hogy figyelmet fordítsanak, hiszen mindkettő fontos szerepet játszik abban, hogy biztonságosan közlekedjünk - mondta a szakember.

A megállított járművezetőknek felhívták a figyelmet, hogy a nyári gumit le kell cserélni, ugyanis annak a tapadó képessége -7 fok alatt megváltozik, nagyobb kockázattal következik be baleset. Az ablakmosó folyadékot és le kell cserélni, az akkumulátorokat, a világító berendezéseket is ellenőrizni kell.

Télen az autóban a jégkaparónak, a jégoldó sprynek, a páramentesítőnek ott kell lenni az autóban. Ha nagyobb távolságra utaznak, tele tankkal induljanak el, legyen az autóban meleg takaró, vastag kabát, tea is, ha valami miatt nem tudnak továbbhaladni.

Az iskolából és a munkából hazatérők kerékpárosok délután korlátozott látási viszonyok között közlekednek, Ilyenkor már használni kell a világító berendezéseket a kerékpáron.
S bár a városban nem kötelező, de a jobb láthatóság érdekében, ajánlott fényvisszaverő mellény használata a sötétben.

A közlekedés biztonságához hozzátartozik a vezető biztonsága is, a látni és látszani akcióhoz különböző optikusok és műhelyek, szervizek csatlakoztak, ami az azonos nevű honlapon megtalálható. Itt ingyenes látás- és jármű vizsgálatra lehet regisztrálni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.