Városlista
2021. május 12, szerda - Pongrác

Hírek

2021. Május 04. 07:45, kedd | Helyi

RENGETEG VIRÁG FOGYOTT ANYÁK NAPJÁN

RENGETEG VIRÁG FOGYOTT ANYÁK NAPJÁN

Számos virágkülönlegesség található a karcagi virágboltokban. Mi az, amit idén kerestek, mi volt az idei trend? Ennek jártunk utána.

Szalai Zsuzsa mutatja stábunknak idén mi volt a sláger.

• Hát igazából a vevőknek az igényeit már eddig felmérve a megrendelések alapján, az érdeklődésük alapján. Egyértelműen mutatkozik az, hogy van, aki az olcsóbbat keresi. Mert viszont a nagymamának, keresztanyunak, a szülőnek természetesen, és annak megfelelően vannak ilyen kis kedves beültetések. Igaz, hogy már jó előre elkezdtük a beültetések készítését, különlegességekkel, kis manóházakkal, meg aki a külsőt ajtóban építette, a külső beültetéseket.

• Már két héttel ezelőtt ugye erre rákészültünk, és már most azt lehet mondani, hogy nagyon-nagyon sok elkel belőle. Már az anyák napjára készülve. Keresik az orchidea különlegességeket, ami az asztalközépre letehető inkább a kisebbeket, de mégis különleges formában termesztett orchideákat, üvegpohárban elkészített kis mini orchideákat, ami egy kis kedvesség. Van, aki pedig az extra dolgokat igényli. Nyilván ennek is meg kell, hogy feleljünk. De mivel a tavasz és a nyár kezdetén vagyunk, így a külső, tehát a kinti növények egyértelműen viszik a prímet. Tehát nemcsak lakásdekorációként, hanem számos kültéri virággal külső díszítéseket is keresnek.

A pandémia alatt eltérő volt a vevők vásárlási szokása

- Igen. Ez is egy sokrétű, tehát ez egy nagyon tág fogalom, mert a vevőknek a kialakult vásárlói igénye, a technika azért nagyban hozzásegít bennünket. Aki nem tud eljönni kiválasztani, mert éppen külföldön tartózkodik, és az édesanyjának szeretne valamivel kedveskedni, azt ugye akkor kihasználja azt a lehetőséget, amit a bolt tud szolgálni feléje, hogy a csokor kiszállítás címre kiszállítása kedveskedik édesanyjának. Van, aki bejön az üzletbe, szétnéz. Nyilván ez az üzletben való vásárlás, az arról szól, hogy most azért nagyban hozzá kell alkalmazkodnunk a mostani törvényben lévő szabályokban, hogy a másfél méteres távolságot ugyanúgy meg kell, hogy tartsa a vevő. Itt nálam az maximum öt fő a jelenlegi helyzetben, de azért ezt igyekszik mindenki betartani. Na most van ez az internetes kiszolgálás, vannak előre megrendelések, és amikor már, hogy minél kevesebb időt tudjon itt tölteni a vevő, így a megrendelésért szalad csak be.

Az idén is elétrő volt az igény a fiatalabbak a trendi virágkötészetet részesítették előnyben az idősebbek pedig a klasszikus csokrokat keresték.

- Igen, tehát azt is elmondhatjuk egyértelműen, hogy a virágos szakma nagyban fejlődik. Minden ága, tehát a növények minősége, formája. A csomagolóanyagoknak a minősége, színválasztéka. Maga az edények, a kerámia edények, tehát az is nagyon-nagyon sokat fejlődött. Egyre elegánsabbak úgy színben, úgy formában. Vannak nagyon aranyos kis tasakos szatyorkák, amibe lehet készíteni élővirágot, vagy cserepest is be lehet készíteni.


A karcagiak már anyák napja előtt megkezdték a felkészülést mondja ez a helyi nő..

-Az édesanyámat közösen a testvéreimmel mindig virággal köszöntjük, illetve mivel az utóbbi időben már betegeskedik, ezért süteményt sütünk és meglepjük valami kedvességgel. Tehát most is arra készülünk, hogy összejön a család, és akkor kint az udvaron bográcsozunk, és együtt felköszöntjük az édesanyámat.

- Az édesanyjuknak ez nyilván jólesik, de ilyenkor ez az emlék is szokott maradni. Az idő elteltével szokott ez beszélgetések tárgya lenni, utána mennyire esik ez jól neki ilyen formában.

- Igen, ez biztos, hogy nagyon jól esik. Ugye három gyermeke van. Távol élünk egymástól, de ilyenkor mindig összejön a család. Ennek ő nagyon-nagyon örül, és mindig beszélünk a régi időkről és a régi emlékekről.

A fiatalabbak nem csak virágot vesznek hanem más meglepetéssel is készülnek...

- Én szoktam anyukámnak rajzolni, veszünk virágot, és mindig mondok nekik verset.

- Kiket szoktál még megköszönteni anyák napja alkalmából?

- A mamámat, a keresztanyukámat és az iskolában is fel szoktunk lépni.

- Ez nálatok ugye május első vasárnapja. Ez az ünnep ilyenkor a család össze szokott-e ülni? Hogyan emlékeztek meg?

- A család össze szokott ülni, és mindig ünneplünk.

Címkék: anyák napja, virág

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 08:14, szerda | Helyi

BELFÖLDI SZÁLLODÁKBAN ÜDÜLNE A MAGYAROK FELE

A magyarok közel fele belföldi szállodában üdülne a koronavírus-korlátozások feloldása után.

2021. Május 12. 08:07, szerda | Helyi

ÚJABB MILLIÓS ADOMÁNY A KÓRHÁZNAK

Újabb jelentős adományt hoztak a Kátai Gábor Kórház számára a Tisza-tavi Keresztény Polgári Kör tagjai.

2021. Május 12. 07:55, szerda | Helyi

TÓTH JULIANNA TÁVLATI TERVE A KOSÁRLABDA

Tóth Julianna, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola nyolcadikosa a Szolnoki Sportcentrum Leány Kosárlabda Szakosztályában játszik. A tehetséges fiatal lány mindene a kosár, távlati terveit is ebben képzeli el.

2021. Május 11. 17:27, kedd | Helyi

MEGÁLLÁS NÉLKÜL TÁVOZOTT A BALESETET OKOZÓ FÉRFI

A karcagi rendőrök elfogták a cserbenhagyót.