Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Szeptember 17. 05:00, vasárnap | Helyi

SEGÍTSÜNK A BETEG KISFIÚNAK

SEGÍTSÜNK A BETEG KISFIÚNAK

A kisújszállási Oros házaspár májusban született Alex nevú kisfiának életmentő műtétre van szüksége. Az ehhez szükséges 17 millió forintot adománygyűjtés útján próbálják előteremteni.

A kisújszállási Oros Kálmán és felesége Igriczi Zsanett hároméves házasok, családi segítséggel megteremtették az egzisztenciájukat. Nagyobbik fiúk, Kálmánka kétéves, a kisebbik, Alex májusban született. A kisfiuknak életmentő műtétre van szüksége. A részletekről a szülőket kérdeztük.

Amikor a feleségnél a 39. hét után beindult a szülés, az édesapa hívta a mentőket, gyorsan itt voltak, ő ment is autóval utánuk.
- A szülőszobán kezem lábam, mint a kocsonya úgy remegett, de igyekeztem feleségemet támogatni. Meg is született 2023. május 18-án Alexünk, s ott azt hittük ennél már csak szebb napjaink lesznek, aztán kiderült, születési sérülés következtében az idegek kiszakadtak, emiatt egész jobb karja le van bénulva.
A csecsemőt elvitték Debrecenbe, a klinikáról hathetesen hozták haza, s amikor megmondták, hogy kisfiúkon csak a műtét fog segíteni összeroppantak.
- Végigjártuk Magyarországon a szakma legjobb sebészeit ,de egyikük sem merte bevállalni a műtétet, pedig voltunk Kiskunhalason, Pesten, Pécsett, Szegeden is. Segítséggel kijutottunk Bécsbe, ahol megvizsgálták Alexet és azt mondták, műtéttel tudnak segíteni a kiskezén, a lábából fognak ideg meg izomcsoportokat kivenni, de 12 millió forint a műtét és plusz 5 millió forint a rehabilitáció költsége, s fél éves koráig meg kell műteni, mert egyéves korára teljesen kifejlődnek az idegek és akkor már késő - sorolja Zsanett.

A család összeomlott, hiszen ennyi pénzt nem tudnak előteremteni.
- Amikor ezt az autós barátok - a Kisújszállási Magyar Autó MSE vezetői, a helyi autókozmetika tulajdonosa és Szolnoki Rados, aki tuning showt szervez megtudták, azonnal segítségünkre sietettek. Gyűjtések, felajánlások indultak Alex műtétjére. Nagyjából 1 millió 200 ezer forint gyűlt össze bő egy hét alatt, amiért végtelenül hálásak vagyunk. Mivel november 7-re van műtéti időpontunk most versenyt futunk az idővel. Borók Dánielék kisúji fagyizója elsőként ajánlotta fel kisfiunknak egy napi bevételüket és elindítottak több gyűjtést is. Az autókozmetikában Juhászné Borók Edina még nagyobb dologra készül, jótékonysági Retro bulit szervez szeptember 30-ára a Móricz Zsigmond Gimnázium tornatermébe, ahol Horváth Ferenc biztosítja a büfét, Szabó László kisújszállási származású rapper és DJ Szőllősi lesz a fellépő. Támogató jegyeket is lehet majd venni - sorolja az édesapa.

Mivel Alex már magától átfordul hátról hasra, ez iszonyú idegeskedéssel is, hiszen ha a béna kiskeze maga alá fordul eltörhet, hiszen a visszaforduláshoz erőre van szüksége.

- Érezzük a sok szeretetet, összefogást ami elindult kisfiunkért, s reméljük, meglesz az összeg a 10-15 órás műtétre, amit öt idegsebész fog végezni. Minden forint támogatásért végtelenül hálásak vagyunk és köszönjük.

Aki szeretné Alex műtétjét anyagilag támogatni, az megteheti az MHB Banknál Igriczi Zsanett néven vezetett számlára.
IBAN szám: HU 32, számlaszám: 53300689-18812583-000000000 - Segítsünk Alexnek megjegyzéssel!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.