Városlista
2020. augusztus 14, péntek - Marcell

Hírek

2020. Július 03. 17:14, péntek | Helyi
Forrás: KARCAG TV

Semmelweis-nap

Semmelweis-nap

A Semmelweis-nap alkalmából a karcagi Kátai Gábor kórház vezetői, a kórház alapítványának kuratórium tagjai a Déli temetőben megkoszorúzták Kátai Gábor síremlékét. Délután a kórház díszudvarán a Semmelweis-napi ünnepség volt.

A Semmelweis-nap alkalmából a karcagi Kátai Gábor kórház vezetői, a kórház alapítványának kuratórium tagjai a Déli temetőben megkoszorúzták Kátai Gábor síremlékét. Délután a kórház díszudvarán a Semmelweis-napi ünnepség volt.


A megemlékezésen ünnepi beszédet mondott Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Suba László, az ÁEEK Észak-alföldi térségi igazgatója, Sári Kovács Szilvia alpolgármester és Nagyné László Erzsébet főigazgató köszönte meg a kórház dolgozóinak áldozatos munkáját. Bődi Szilvia ápolási igazgató megemlékezett az anyák megmentőjéről, Semmelweis Ignácról és a kórháznak a betegektől érkezett köszönőleveleket olvasta fel. Majd jutalmakat, elismeréseket adtak át. Karcag Város Önkormányzata Egészségügyi és Szociális Díját az alpolgármestertől Horváthné Vass Erzsébet ápolási igazgatóhelyettes vette át.

A Kátai emlékplakettet a főigazgató dr. Kapusi Lajos főorvosnak és Andrásiné Köntés Gabriella patológiai szövettani asszisztensnek adta át, majd többen igazgató testületi oklevelet és 20-30-40 éves jubileumi jutalmat vehettek át a a kórház és a megyei szakmai vezetőtől. A délután kerti partival folytatódott, ahol osztályok közötti főzőverseny is zajlott.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 13. 20:42, csütörtök | Helyi

30 KILÓS DINNYÉK A FARMON

Óriási dinnyéket szüretelt Huber István megyei gazda. A hatalmas dinnyék között akad olyan, amelyik eléri a 30 kilót is.

2020. Augusztus 13. 20:41, csütörtök | Helyi

SZEPTEMBER KÖZEPÉIG VÁRJÁK AZ ADOMÁNYOKAT

Szeptember közepéig várja az adományokat a Katolikus Karitász Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű országos segélyprogramja.

2020. Augusztus 13. 20:40, csütörtök | Helyi

ASZÁLY ÉS KÁRTEVŐK

Domján Sándor agrármérnökkel beszélgettünk arról, hogyan hatott a földekre az aszályos, tavaszi időjárás, valamint hogyan lehet védekezni a kártevők ellen.

2020. Augusztus 13. 20:38, csütörtök | Helyi

KUN APRÓSÁGOK

A Madarász Imre Egyesített Óvodában a hagyományos táborokat nem tudták megszervezni, hiszen minden óvoda folyamatosan nyitva van, így öthetes projektekben dolgoznak mind a kilenc óvodában.