Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Szeptember 03. 05:01, vasárnap | Helyi

SEMMELWEIS-NAPI ÜNNEPSÉG

SEMMELWEIS-NAPI ÜNNEPSÉG

A hagyományokhoz híven idén is megtartották a Semmelweiss-napi megemlékezést és ünnepséget a Karcagi Kátai Gábor Körházban.

A Semmelweis-napi ünnepség előtt a kórház, a város és a vármegye vezetői a Déli temetőben megkoszorúzták dr. Kátai Gábor egykori igazgató és dr. Szalay László Imre intézeti főgyógyszerész sírját, majd az ünnepség a kórház díszudvarán folytatódott.

Semmelweis Ignácról, az anyák megmentőjéről Szabóné Tarnai Lilla ápolási igazgató-helyettes emlékezett meg, majd a magyar egészségügy napján a Karcagi Kátai Gábor Kórház valamennyi egészségügyi dolgozójának és alkalmazottjának F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Hubai Imre vármegyei elnök, Szepesi Tibor polgármester és Nagyné László Erzsébet főigazgató köszönte meg az elmúlt időszakban végzett áldozatos és lelkiismeretes, magas szintű szakmai munkáját.
Ezután díjak, elismerések átadása következett, ahol a köszöntők mellett dr. Suba László, az Országos Kórházi Főigazgatóság Észak-Alföldi területi Koordinációs Osztály, osztályvezetője, dr. Takács Beáta orvosigazgató, Horváthné Vass Erzsébet ápolási igazgató gratulált a díjazottaknak.

A Karcagi Kátai Gábor Kórház Igazgató Testülete Kátai-díjat adományozott dr. Farkas Béla főorvos, a Szülészet-nőgyógyászat Osztály osztályvezetője, dr. Kanász Nagy László főorvos, a Kardiológiai és Kardiológiai rehabilitációs osztály osztályvezetője és posztumusz Kátai-díjat kapott dr. Farkas Béla bőrgyógyász főorvos, amelyet fia, dr. Farkas Béla vett át a család nevében.
A Karcagi Kátai Gábor Kórház Igazgató Testületi dicséretében részesült Alexa Anita ápolónő, Ágostonné Doma Magdolna osztályvezető ápoló, Beleznai Tímea orvos írnok, Bukóné Fazekas Éva röntgenasszisztens, Dánielné Nagy Ildikó klinikai szakpszichológus, dr. Debreczeni László szakorvos, Hajdu Csilla ápolónő, Juhász Károlyné ápolónő, Juhászné Kállai Krisztina ápolónő, dr. Kádár Sándor osztályvezető főorvos, Kis Sándorné konyhai kisegítő, Kocsisné Striegl Ildikó ápolónő, Kovács Enikő masszőr, Kónya Katalin ápolónő, Lugosi József műtőssegéd, Makainé Fehér Rita laborasszisztens, Medgyesi Edit higiénés csoportvezető, Nagy Sándorné ápolónő, Ökrösné Sári Anita szociális munkás, Poharánszki Istvánné mosodavezető, Réz Gáborné asszisztens, Sike Anikó ápolónő, dr. Szabó Mária osztályvezető főorvos, dr. Veszeli Béla osztályvezető főorvos.

A Karcagi Kátai Gábor Kórház Igazgató Testülete dr. Gáti Sándor traumatológus szakorvost adjunktussá nevezte ki.
Karcag város Önkormányzata a Karcag Város Egészségügyi Szolgálatáért Díjat dr. Farkas Béla, a Szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főorvosa részére adományozta, az elismerést Szepesi Tibor polgármester adta át.
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Szervezete Semmelweis nap alkalmából kimagasló szakmai munkája jutalmáért elismerésben részesített Karcagi-Nagy Zoltánné oktatási referenst, a díjat Majorosné Baksa Erzsébet a helyi szervezet elnöke adta át. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Szervezete a Magyar Ápolók Napja alkalmából a „Vármegye Ápolója” díjat adományozta a betegellátásban nyújtott szakmai munkájáért február 24-én Szolnokon Nagy Erika az Anaestheziológiai és Intenzív terápiás osztály osztályvezető ápolója részére, Kátainé Nyakó Edit Dévény és gyermekrehabilitációs szakgyógytornász ugyanott Elismerő Oklevelet vett át. Mindkettőjüket virággal köszöntötték a Semmelweis-napon, majd ismertették azok névsorát, akik az igazgatói testület oklevelét vehették át 25, 30 és 40 éves szolgálati idő után.

A Semmelweis-napi rendezvény után délután kerti parti kezdődött a kórház udvarán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.